Jupiler Pro League - speeldag 12: KV Oostende - Club Brugge 1 - 3

De wedstrijd begon aan een hoog temp waarbij de eerste kansen voor de thuisploeg waren. Sakala kopte een vrije trap van D’Arpino in de handen van de doelman en Mignolet redde een schicht van Hjulsager.  Aan de overkant schakelden de bezoekers vrij snel om maar Dennis kon de vrijstaande Diatta niet bereiken. De bezoekers hadden iets meer balbezit maar kwamen niet tot kansen. Op het halfuur kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong wanneer Vormer de vrijstaande Rits vond en die kopte de bezoekers op voorsprong (0-1). Lang konden de  bezoekers niet van de voorsprong genieten.  Hjulsager bediende Gueye, die zich wegdraaide van Deli en Mignolet kansloos liet (1-1). Kort voor de rust redde Hubert de Oostendse meubelen op een harde knal van Lang en was hij paraat op een kopbal van Dennis.

De thuisploeg kwam goed uit de kleedkamer met een kopbal van Sakala net over het bezoekende doel en een schot van Ndicka dat in extremis afgeblokt werd. De thuisploeg controleerde de wedstrijd tot Bataille zijn tweede geel karton kreeg.  De bezoekers schakelden een tandje hoger en kwamen via een schuiver van Diatta gevleid op voorsprong (1-2). De Ketelaere kreeg een enorme kans en trapte via een Oostends been voorlangs.  De Bezoekers diepten in het slot de score verder uit wanneer Vanaken Badji vond (1-3).  Net voor afluiten trof Badji nog de paal. 

Doelpunten:

31' 0-1 (Rits), 37' 1-1 (Gueye), 81' 1-2 (Diatta), 89' 1-3 (Badji)

Gele kaarten:

59' Bataille, 68' Ndicka

Rode kaarten:

76' Bataille (2x geel)

Scheidsrechter:

Dhr. Van Damme

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Bataille, Ndicka (85' Kvasina), D'Arpino, Vandendriessche, Hjulsager (83' Capon), Gueye (66' McGeehan), Sakala

Castro, Skulason, Capon, Marquet, McGeehan, Bätzner, Kvasina

Opstelling Club Brugge:

Mignolet, Soboll, Koussounou, Lang (74' De Ketelaere), Diatta, Deli, Vanaken, Vormer, Rits, Dennis (58' Badji), Mata

Horath, Nick, Balanta, Krmencik, Schrijvers, Okereke, Badji, Mechele, De Ketelaere

Auteur:

Walter