Jupiler Pro League - Speeldag 10: KV Oostende - Zulte Waregem 3 - 0

De thuisploeg pakt na een dolle vijf minuten de volle buit tegen een onmondig Zulte Waregem.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd met een kans voor Marcq maar de harde lage schuiver van de Fransman werd door Theate in hoekschop afgeblokt. Aan de overkant trapte Vandendriessche de bal  in de handen van de bezoekende goalie. Sissako kreeg een goede kans maar trapte in de eerste zone hard naast.  De thuisploeg deelde net over het halfuur de bezoekers een serieuze tik uit door in 5’ driemaal te scoren. Eerste bediende Sakala de goed gevolgde Vandendriessche,  die in de tweede zone enkel hoefde binnen te tikken (1-0)  Nauwelijks afgetrapt of D’Arpino trapte een vrije trap over de verbouwereerde doelman in de winkelhaak (2-0).  De pret kon niet op wanneer Vandendriessche Sakala de volgende treffer op een schoteltje aanbood  (3-0). Net voor de break trapte Govea  via een Oostends been de bal op de buitenkant van de paal.

Essevee begon met de beste intenties aan de tweede helft maar het was KVO dat dicht bij een vierde treffer kwam.  De ontsnapte Gueye trapte op de goed uitgekomen Bostyn.  De thuisploeg kon naar hartlust counteren maar Gueye en Sakala lieten opgelegde kansen liggen.  Chory kreeg voor Zulte Waregem de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te scoren  maar de spits verkwanselde  tot grote frustratie van Dury de open doelkans. Wat later had de Oostendse goalie een schitterende voetreflex in huis op een dichte poging. In het slot kreeg invaller Kvasina de kans om zijn rekening te openen maar een teruggekeerde verdediger blokte zijn poging in hoekschop, terwijl ook Hjulsager de doelman op zijn weg vond.

Doelpunten:

31' (Vandendriessche), 33' 2-0 (D'Arpino), 36' 3-0 (Sakala)

Gele kaarten:

52' Sakala, 69' Deschacht

Scheidsrechter:

Dhr. Put

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Bataille, Ndicka, D'Arpino, Vandendriessche, Gueye (61' Hjulsager), McGeehan (68' Kvasina), Sakala (83' Marcquet)

Castro, Skulason, Sibbick, Marcquet, Bätzner, Hjulsager, kvasina

Opstelling Zulte Waregem:

bostyn, Bianda (57' Vossen), Deschacht, Opare (46' Van Hecke), Marcq, Sissako, Govea (46' Srarfi), Chory, Dompé, Bruno, De Bock

Bansen, Vossen, Srarfi, Seck, Humphreys, Kainourgios, Van Heck, Soisalo

Auteur:

Walter