Jouw moederdagboodschap op spandoek aan stadion !

02 mei 2020 | Supporters

Zondag 10 mei, Moederdag. Een dag om alle mama’s in de bloemetjes te zetten en lieve woordjes in te fluisteren. Alleen kan dat in coronatijden niet altijd letterlijk. Daarom bundelt die hard KVO-fan en creatieveling Philip Denys die bloemen en woordjes op één groot spandoek dat hij, met medewerking van KV Oostende, op moederdag aan de poort van het stadion hangt. “Stuur mij de naam van jouw mama door en ze wordt vereeuwigd op het spandoek,” aldus Philip.

Philip Denys is in KVO-middens gekend als hyper-enthousiaste en immer positieve supporter. Hij rijdt rond in een heuse KVO-mobiel en de buitengevel van zijn woonst in het Oost-Vlaamse (!) Beervelde is getooid in de Oostendse tricolore kleuren. Máár Philip heeft ook een groot hart en dat toont hij nu met zijn ‘moederdag-initiatief’. “KV Oostende bevond zich maandenlang in moeilijk vaarwater. Het was niet zeker of de overname door een Amerikaanse investeringsmaatschappij in orde zou komen, maar dat weerhield de fans er niet van om zich solidair te tonen met de club met donaties en een onlineveiling,” aldus Philip Denys. “Supporters kwamen ook met eigen initiatieven om geld in het laatje te brengen. Denk maar aan de creatie van mondmaskers en ook T-shirts met opschrift ‘Don’t take my Ostend Away’. Kortom, de KVO-supporters werden in deze moeilijke tijden met elkaar verenigd uit liefde voor de club. Nu KVO gered lijkt, zal de club dat geld gebruiken om de jeugd- en supporterswerking én enkele sociale projecten te ondersteunen. Dat zette mij aan het denken over wat ik zélf kon organiseren. Toen ik in het nieuws de pakkende verhalen zag van kinderen die in coronatijden hun moeder niet mochten bezoeken, zette ik deze moederdagactie op poten. Het volstaat om de naam van jouw mama te mailen en dan komt die naam op een groot spandoek te staan dat ik op moederdag aan de poorten van het KVO-stadion hang. Deze actie is er niet louter voor KVO-fans, maar voor iederéén die zijn of haar liefde aan mama wil uitdragen. Daarnaast kun je ook vrijblijvend een bedrag storten en het verzamelde geld wordt dan gebruikt om een goed doel inzake coronabestrijding te ondersteunen. Zie het dus als een verlengstuk van de KVO-crowdfunding, maar dan louter ter ondersteuning van een lokaal goed doel. Mensen die iets storten, maken ook nog kans een op een ruiker bloemen voor hun mama.”
Philip Denys is alvast dankbaar dat zijn favoriete club dit project mee ondersteunt. “De voorbije maanden waren hectisch en emotioneel voor de hele club, maar toch maken ze tijd vrij om deze actie mee te trekken. Dat toont nogmaals aan dat een voetbalclub méér is dan die wekelijkse wedstrijd van de eerste ploeg. Het is een community op zich en een vlaggenschip van de stad.”

Wil jij jouw mama verrassen met haar naam op het spandoek aan het KVO-stadion? Mail naar computpc11@gmail.com en stort een vrijblijvende bijdrage op rekeningnummer BE70 7509 4367 0625.