Jonge Belgische verdediger Theate tekent voor drie seizoenen

13 jul 2020 | Sportief

KVO bereikte een akkoord met centrale verdediger Arthur Theate (20) over een contract van drie seizoenen plus optie. De Belgische jeugdinternational trainde al twee weken mee en komt over van Standard. Welkom Arthur !

Arthur Theate doorliep de jeugdrangen van Standard en KRC Genk en is een vaste klant bij de Belgische jeugdelftallen. Hij trainde al twee weken mee bij KVO en maakte een goede indruk.
“Arthur is enorm leergierig,” aldus trainer Alexander Blessin. “Natuurlijk maakt hij nog foutjes, maar dat is normaal voor een jonge speler. Het belangrijkste is dat hij nog heel veel progressiemarge heeft en dat hij elke dag hard werkt om zichzelf te verbeteren. Hij koppelt talent aan werklust en dat kan ik enkel maar toejuichen.”

Theate speelde al mee tegen Varsenare en Zwevezele. Tegen Varsenare scoorde hij ook.
“Ik train al twee weken mee met de groep en ik voel me hier opperbest,” zo vertelt de Luikenaar in vloeiend Nederlands. “Deze club geeft in het nieuwe project volop kansen aan jongeren en daarom ben ik ook blij dat ik hier een contract voor drie seizoenen kan tekenen. Ik ben helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.”

“Met Arthur kiezen we voor een beloftevolle, Belgische speler,” zo besluit Executive President Gauthier Ganaye. “In zijn testperiode bewees hij uit het juiste hout te zijn gesneden en nu is het aan hem om de kansen die hij krijgt met beide voeten te grijpen.”