Jonge, Belgische middenvelder Indy Boonen voor 3 seizoenen bij KV Oostende.

15 jun 2018 | Sportief

Voor de derde dag op rij kan KV Oostende versterking aankondigen. Vanmiddag bereikte KVO een overeenkomst met de 19-jarige Indy Boonen. Hij tekent voor drie seizoenen.

De jonge, offensieve middenvelder doorliep zijn jeugdjaren bij KRC Genk en werd ook opgeroepen voor de Belgische nationale jeugdelftallen. Op 16-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar de Engelse topclub Manchester United. Daar speelde hij bij de U23 en trainde hij er enkele keren mee met de eerste ploeg. Hij verkiest nu speelgelegenheid in een A-elftal binnen een degelijke competitie. “Ik heb enorm veel bijgeleerd in Manchester, maar nu vind ik het vooral belangrijk om te spelen. Bij KVO beland ik in een ambitieuze club die kansen geeft aan jonge spelers. De aanwezigheid van Gert Verheyen was een belangrijke factor voor mij om naar KVO te komen. Ik speelde onder hem bij de Belgische U19 en zijn manier van aanpakken, bevalt me. Ik kijk er enorm naar uit om dinsdag op het trainingsveld te staan.”

Ook Gert Verheyen is tevreden dat één van zijn jonge poulains voor KVO kiest. “Indy is een technisch sterke speler die een man kan uitschakelen en een goede pass in huis heeft. Zijn favoriete positie is centraal, maar hij kan ook op de flank uit de voeten. Het is een jongen die vreugde uitstraalt op het veld en bovendien niet zweeft. Hij staat met beide voetjes op de grond en heeft de juiste mentaliteit. Hij beseft dat Manchester een fantastische leerschool was, maar dat hij hier hard zal moeten werken.”
“Die mentaliteit is belangrijk in onze nieuwe aanpak,” zo vult Peter Callant aan. “Het staat buiten kijf dat Indy kwaliteiten heeft, anders beland je op je 16de niet bij Manchester United. Maar wat minstens even belangrijk is, is het feit dat hij de juiste ingesteldheid heeft. Hij past perfect binnen het hernieuwde KVO-DNA.”

Bekijk hieronder de eerste reactie van Indy Boonen en wat Hugo Broos zegt over deze nieuwste aanwinst.