Jonge Belgische belofte Nani Landry Dimata (18) komt KVO versterken

16 jun 2016 | Sportief

Eén dag na de komst van Silvio Proto kondigt KV Oostende opnieuw versterking aan. Vanmiddag kwam de jonge, beloftevolle Landry Dimata op oefencomplex de Schorre een contract ondertekenen voor 4 seizoenen.

Dimata is een centrumspits van amper 18 jaar en komt over van Standard. Daar werd hij geroemd als één van de grootste talenten uit de 'Académie'. Afgelopen seizoen maakte hij furore bij de beloften van de Rouches, maar hij kreeg nog geen speelkansen bij het eerste elftal. Eén keer zat de jonge aanvaller op de bank bij Standard, in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren.


Bij de Luikse club had Dimata nog een contract voor één seizoen. Daniël Van Buyten stelde aanvankelijk zijn veto tegen het vertrek van de stevige spits, maar Dimata wou absoluut vertrekken om elders ervaring te kunnen opdoen op het hoogste niveau. Hij kon o.a. rekenen op interesse van VfL Wolfsburg, Hamburg, Monaco en Club Brugge, maar Landry koos resoluut voor een transfer naar KV Oostende.

Tijdens de gesprekken met de mensen van KVO voelde ik dat ze vertrouwen hadden in mijn kwaliteiten, ondanks mijn jonge leeftijd. En dat is voor een speler echt belangrijk”, zegt de sympathieke Dimata.

Luc Devroe heeft een neus voor jong talent, dat bleek in het verleden al verschillende keren. Ook nu ziet hij een mooie toekomst voor de kwieke aanvaller, al moet hij op het hoogste niveau nog alles bewijzen. “Hij had aanbiedingen uit Duitsland en Frankrijk, maar we hebben hem kunnen overtuigen dat hij geen stap mag overslaan. Voor de speler zou de tussenstap bij KV Oostende goed zijn voor zijn ontwikkeling. We hopen dat het voor beide partijen een geslaagde transfer wordt."

Dimata beseft dat hij nog veel te leren heeft, maar meent dat hij zich bij de beloften heeft ontwikkeld tot een polyvalante spits. "In de duels gaan, ligt me wel. Ook snelheid en techniek zijn troeven en bij de beloften scoorde ik wel vrij vlot." Sportief directeur Luc Devroe bevestigt deze kwaliteiten. "Het is misschien een stoute uitspraak, maar hij is een type Benteke. Landry is nog maar 18, maar al heel krachtig. Hij gaat recht op doel af. Volgens mij kan hij vrij snel ingezet worden. Origi, bij Lille, en Benteke waren ook zeer jong toen ze in het eerste elftal kwamen.


Landry Dimata is ook een vaste waarde bij de U19 van de Rode Duivels. Hij speelde onder coach Gert Verheyen al 13 interlands en scoorde daarin 9 keer. Eind vorig jaar tekende hij nog voor de twee doelpunten in de wedstrijd tegen Wit-Rusland. (zie video hieronder)

Zoals voorzitter Marc Coucke gisteren al aangaf, past Dimata samen met Mathias Bossaerts (overgekomen van Manchester City) en Siebe Van der Heyden  (overgekomen van Anderlecht) in de keuze voor jonge, Belgische talenten bij KV Oostende.

Welkom Landry!

Dimata scoort 2x voor de U19 Rode Duivels tegen Wit-Rusland