Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: ROBBIE D’HAESE

INTERVIEW VD WEEK: ROBBIE D’HAESE

Robbie D’Haese (22) is terug uit blessure en sloot vandaag aan bij de groepstraining. We spraken met hem over zijn revalidatie en blikken vooruit op de wedstrijd van zaterdag tegen Kortrijk.

Vanaf vandaag trainde je weer mee met de groep. Opgelucht?  

“En of! Eind augustus tegen Zulte-Waregem speelde ik mijn laatste wedstrijd. Maar de laatste wedstrijd dat ik me echt 100% fit voelde, was op speeldag twee tegen KRC Genk. Tegen Zulte-Waregem en Standard kon ik geen volledige wedstrijd spelen, omdat ik toen al last had. Ik kon niet schieten op doel en voorzetten geven, dat kwam er ook niet uit. Twee aspecten die voor een flankspeler noodzakelijk zijn. Ik hield me in en daar kwam ik gek van. In die twee wedstrijden heb ik me eigenlijk geforceerd. Daardoor ben ik enkele weken out geweest.”


Robbie D’Haese terig op training en meteen in het ‘winning team’

Wat was dan exact het probleem?

“In het verleden had ik vaak last van spierblessures, maar deze blessure was anders. Het was eerder een peesontsteking. De ene dag voelde ik me goed, de andere dag had ik super veel last. Mijn laatste weken zagen er zo uit: trainen, enkele dagen rust, trainen en weer enkele dagen rust. Achteraf bekeken had ik misschien beter meteen enkele weken constante rust in acht genomen. Dat heb ik nu wel gedaan en de pijn lijkt verdwenen.”

Hoe kwam de blessure aan op mentaal vlak?

“Het was natuurlijk weer een domper. Spijtig genoeg heb ik ervaring met blessures en weet ik hoe het voelt om langs de kant te staan. Na de tweede week had ik het wel moeilijk. Vooral als ik naar de thuiswedstrijden kwam kijken. Je wilt niets liever dan meespelen, maar dat gaat niet.”

Hoe zag je revalidatie eruit?

“Ik stond wekelijks in contact met de kinesist en dokter. Ik volg nu ook een speciaal dieet: geen melk meer. Dus geen boter, room, yoghurt, … Dat moet helpen om in de blessurepreventie. Daarnaast trainde ik natuurlijk vaak individueel. Met gerichte oefeningen om mijn pees te versterken. Ik ben de medische staf wel dankbaar voor de goede opvolging.”

Hoe reageerde de coach op je blessure?

“In het begin kwam hij voortdurend vragen hoe mijn blessure evolueerde en hoopte hij dat ik het komend weekend zou kunnen spelen. Toen de dokter liet weten dat ik echt enkele weken rust nodig had, begreep de coach dat en gaf hij me alle tijd om terug te keren. Toen hij hoorde dat ik vandaag zou meetrainen met de groep, was hij zeer enthousiast.”

Zaterdag is er de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Kan de coach al meteen op jou rekenen?

“Ik denk dat Kortrijk te vroeg komt en al zeker om te starten. Dinsdag zou ik wel graag minuten maken in de Croky Cup. Dat zou ideaal zijn. De beker is dit jaar toch wel een doel voor mij. Zo’n bekeravontuur is altijd speciaal.”

Wat verwacht je van die wedstrijd tegen KV Kortrijk?

We tekenen voor een gelijkspel maar gaan wel voor de drie punten. Uit naar Kortrijk is nooit makkelijk. Volgens mij zal het een gesloten wedstrijd zijn. Beide ploegen zullen compact staan en geen doelpunten willen slikken. Het wordt opnieuw een wedstrijd met veel duels. Met Vandendriessche, Jonckheere en Palaversa lopen er bovendien wel wat ex-KVO’ers rond.”

Jouw beste vriend Jelle Bataille speelt nu bij Antwerp. Volg je zijn prestaties?

Ik probeer zijn matchen wel mee te pikken. Hij doet het goed bij Antwerp. Zowel op de linker-als de rechterflank kan hij uit de voeten. Hij grijpt zijn kansen. We zijn ook eens samen gaan kijken in Frankfurt toen hij geschorst was. We hebben nog vaak contact en onze band blijft goed. Ik gun Jelle deze stap. Ik zie wel wat mijn toekomst brengt, maar nu volle focus op fit blijven en punten pakken met KVO.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL