Interview vd Week: Marko Kvasina

10 apr 2021 | Sportief

Net voor de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Beerschot hadden we een gesprek met Marko Kvasina. Door de schorsing van Makhtar Gueye kan de boomlange Oostenrijkse spits nog een belangrijke rol spelen in de race voor Play Off 1.

Marko, is de nederlaag van afgelopen weekend tegen Waasland Beveren al een beetje verteerd?

Pffff, we hebben het daar allemaal heel moeilijk mee gehad. Want over het hele seizoen gezien verlies je zes punten tegen Waasland Beveren. Wanneer je een wedstrijd begint met de mindset dat het gemakkelijk gaat zijn, verlies je tegen elke ploeg. We wisten dat het moeilijk zou worden tegen Waasland Beveren omdat ze spelen voor het behoud. Maar ja, het was gewoon echt geen goede wedstrijd van ons. Er is slechts één positief punt aan deze wedstrijd. De vorige keer dat we verloren, kwamen we veel sterker terug omdat we doorhadden wat we verkeerd deden. We zullen er dus voor zorgen dat het zondag beter is.

Door de zege van Beerschot in de midweekmatch is het zondag een heel belangrijke wedstrijd.

Beide wedstrijden die we nog moeten spelen zijn super belangrijk. Cercle zal ook belangrijk zijn, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Beerschot is een goede ploeg, dat weten we. Maar toch zijn er meerdere manieren waarop wij deze wedstrijd kunnen winnen. De afgelopen weken spelen ze niet hun beste voetbal. Ze wonnen afgelopen week ook door twee penalty’s dus ik denk dat als wij ons eigen spel spelen we die wedstrijd gewoon kunnen winnen.

Zal het een extra motivatie worden dat jullie het resultaat van Anderlecht-Club Brugge al kennen vóór de match?

Normaal worden de twee laatste wedstrijden op hetzelfde moment afgewerkt, dat is in alle competities zo. Ik vind het dus vreemd dat dit in België niet zo is. Maar goed, het resultaat van Anderlecht maakt niet uit. Wij moeten gewoon onze eigen wedstrijd spelen. Zelfs moest Anderlecht winnen, dan moeten ze die laatste wedstrijd ook nog winnen hé. We mogen het nog niet opgeven. Als wij twee keer winnen, hebben we onze taak volbracht en dan zien we wel wat er gebeurt. Hopelijk zijn we met twee overwinningen heel dicht bij de vierde plaats. Wij willen Play Off 1 halen, dat is al even geen geheim meer. Moesten we in Play Off 2 spelen zullen we daar het beste van maken. Onze ambitie is nog altijd dezelfde en dat is het hoogst haalbare bereiken. We hebben het heel lang in eigen handen gehad. Nu hangt het af van ons én van Anderlecht, dus we zullen zien wat zij doen.

Door de schorsing van Makhtar Gueye, zou jij weleens een heel belangrijke rol kunnen gaan spelen. 

Ik weet nog niet of ik start of niet. Maar als ik mijn kans krijg, probeer ik die met beide handen te grijpen. Ik ga er alles aan doen om te scoren en aan iedereen te laten zien dat ik ook een goede spits ben. Dat is natuurlijk ook een beetje het leven van een spits. Je moet wachten op je kans en dan moet je aan iedereen je kwaliteiten laten zien.

Wat vind je van je eerste seizoen tot nu toe?

Natuurlijk is dit niet mijn beste seizoen ooit. Als spits kijken mensen alleen naar hoeveel goals je hebt gescoord, wat ook normaal is. De coach zegt mij altijd dat hij zich niets aantrekt van die statistieken en dat ik gewoon hard moet blijven werken voor het team. Door heel veel te lopen en de bal bij te houden. Het is goed dat hij dit zegt tegen mij voor mijn vertrouwen, maar natuurlijk wil ik graag meer scoren. Al bij al denk ik dat dit wel een redelijk eerste seizoen was, het is natuurlijk mijn eerste jaar in deze competitie. Dat valt niet te onderschatten want de Oostenrijkse competitie en de Belgische competitie verschillen veel van elkaar. Hopelijk wordt het volgend jaar een topseizoen met heel veel goals, maar daar maak ik me nu nog niet druk om. De focus ligt nu op die twee wedstrijden die eraan komen.

In het begin van het seizoen vertelde je al dat je geen typische spits bent die 20 keer zal scoren, maar 2 keer is misschien net iets te weinig.

Ik kwam natuurlijk niet zo vaak aan de aftrap maar dan nog is het inderdaad te weinig. Ik heb inderdaad al eerder gezegd dat ik geen typische diepe spits ben en hier speel ik de rol van joker. Mijn twee doelpunten hebben de ploeg toch vier punten opgeleverd en dat vind ik ook belangrijk. Hopelijk praten we over twee weken nog eens en kunnen we zeggen dat die vier punten ervoor hebben gezorgd dat we Play Off 1 halen. Begrijp me ook niet verkeerd, de andere jongens spelen een geweldig seizoen en zijn al heel belangrijk geweest voor de ploeg. Ik wacht dus geduldig af en mijn kans zal nog wel komen.

Mijn twee goals leverden toch vier punten op
Denk jij dat er nog goede motivatie zal zijn voor de rest van de competitie mochten jullie Play Off 1 niet halen?

Tuurlijk! Je mag ook niet vergeten dat we de competitie begonnen met als hoofddoel om er in te blijven dit seizoen. Zeker na het slechte seizoensbegin dat we hebben gekend. We mogen niet teleurgesteld zijn wanneer we Play Off 1 niet halen, we mogen alleen teleurgesteld zijn dat we bijvoorbeeld tegen Waasland Beveren niet hebben kunnen winnen. Maar over het algemeen is dit een ongelofelijk seizoen geweest en ik denk dat de fans zich dat ook gaan realiseren. We mogen trots zijn. Niemand geloofde in ons en we hebben laten zien tot wat we in staat zijn.

In België zien we niet veel Oostenrijkse spelers, maar bij Beerschot speelt Holzhauser, ken je hem goed?

Ja ik ken hem heel goed, we hebben zelfs nog twee jaar samen gespeeld. We hebben nog geregeld contact via Instagram, maar door de coronasituatie is het niet gemakkelijk om elkaar te zien. Bij Austria Wien waren wij altijd samen omdat je in Oostenrijk vaak lange busverplaatsingen had en we kaarten beiden heel graag. Dus ja, het wordt zondag een hartelijk weerzien. Maar bovenal is het een hele sterke speler met een gouden linker voet. Hij kan ons pijn doen, maar het is aan ons om hem dat te beletten.”

Veel succes in elk geval !

"Ik ken Holzhauser goed, we speelden nog samen"