Interview vd Week: Anton Tanghe

15 apr 2021 | Sportief

Vorig seizoen speelde hij amper 20 minuten, dit seizoen is Anton Tanghe meestal basisspeler. De jonge Belgische verdediger is bezig aan een sterk seizoen en heeft het onder andere over zijn covidbesmetting, Play Off 1 en Europees voetbal.

Anton, je bent nog maar net terug uit covidquarantaine, kan je eens uitleggen hoe dat is verlopen?
Ik ben vrij zeker dat ik niet echt besmet ben geweest met corona. Het verhaal is namelijk een serieuze rollercoaster van emoties geweest. De vader van mijn vriendin was positief getest en uit voorzorg heb ik dan een zelftest afgenomen. Deze test kwam negatief terug, maar omdat de trainer graag zeker wou zijn, heb ik mij een dag later ook nog eens laten testen in het ziekenhuis. Ook deze test was negatief, dus kon ik weer aansluiten bij de groep. De dagen daarvoor had ik namelijk apart wat gelopen om de groep niet in gevaar te brengen. Twee dagen na de laatste negatieve test, waren het de wekelijkse covidtesten op de club. Hier kwam mijn test wel positief terug. Ik had geen last van symptomen, maar om zeker te zijn ben ik onmiddellijk naar huis gegaan. Bij de covidtest een week later, testte ik weer negatief. Ik ben dus vrij zeker dat ik vals positief was. Het was wel eens een ervaring om mee te maken.

Tegen Beerschot startte je op de bank. Hoe beleefde jij de wedstrijd?
In mijn ogen hadden we die wedstrijd vanaf de eerste seconde onder controle. Tot echt grote kansen kwamen we echter niet en dan is het typisch dat zij een goal scoren op de counter. Ook na die tegengoal hadden we alles onder controle, maar ik zag ons niet direct scoren. Vooral omdat we in de 70ste minuut nog maar twee schoten op doel hadden. We hadden misschien wat geduldiger moeten zijn om onze kansen goed uit te spelen. Het toont wel onze veerkracht en ons doorzettingsvermogen dat we er toch nog op en over gaan. We hebben natuurlijk wat geluk bij die eerste goal dat die bal zo goed terechtkomt na die corner. Ik was wel heel bij voor Kvasina, hij werkt ongelofelijk hard voor de ploeg maar dat wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd.

Zit Play Off 1 er nog in?
Het zal heel moeilijk worden, Anderlecht speelt beter en beter en STVV is niet aan hun beste seizoen bezig. Toch mogen we de hoop niet opgeven want in voetbal kan alles. We moeten vooral focussen op onze eigen wedstrijd want deze moet ook gewonnen worden. Niet alleen om de kans op Play Off 1 levend te houden, maar ook om een goede uitgangspositie voor Play Off 2 vast te krijgen. Want ook via Play Off 2 kunnen we nog Europees voetbal halen, dat lijken sommige mensen te vergeten. Dat Europees voetbal kan ook een grote troef zijn om bepaalde spelers te verleiden voor een verlengd verblijf aan de kust. Ik hoor vaak dat we ons Play Off 1 ticket hebben verloren tegen Waasland Beveren. Dat klopt misschien een beetje, maar je mag niet vergeten dat we ver boven de verwachtingen eindigen met deze ,minstens, vijfde plek. We pakken slechts 0/6 tegen twee ploegen: Club Brugge en Waasland Beveren. De eerst en de laatste dus, Waasland Beveren is al enkele jaren ons zwarte beest en dat werd opnieuw bevestigd.

Zien we jou volgend seizoen opnieuw in het shirt van KVO?
Dat denk ik wel, al kan je dat in de voetbalwereld nooit met 100% zekerheid zeggen. Ik heb vorig jaar een driejarig contract getekend bij KV Oostende en ik zou het bijna dom vinden om al na één seizoen te vertrekken. Zeker omdat dit mijn eerste seizoen op het hoogste niveau was. Bovendien voel ik me goed in deze jonge groep én krijg ik hier het vertrouwen.

"Mijn eerste goal in het profvoetbal was fantastisch"
Hoe vond je zelf dat je eerste échte seizoen in de A-kern verliep?
Beter dan verwacht! Ik had nooit durven dromen dat ik in mijn eerste profjaar zoveel wedstrijden zou spelen. In het begin van het seizoen was het nog heel hard wennen. Toen had ik eerder het gevoel dat ik meespeelde met de ploeg, maar nu ben ik echt onderdeel van de ploeg geworden. Het was natuurlijk een geweldig seizoen voor mij en voor de ploeg, maar als ik er een hoogtepunt moet uithalen dan kies ik voor mijn eerste goal tegen Antwerp. Dat is toch iets wat altijd zal bijblijven, mijn eerste goal in het betaalde voetbal. En hopelijk niet mijn laatste (lacht).

Zondag mag je zeker scoren Anton, veel succes!