Interlandbreak: Bataille stunt tegen Duitsland

Interlandbreak: Bataille stunt tegen Duitsland

18 nov 2019 | Sportief

Wout Faes & Jelle Bataille (België U21)

De jonge Rode Duivels speelden een zeer sterke wedstrijd en wisten te stunten in en tegen Duitsland, de eindstand werd 2-3 in het voordeel van onze jonge Belgen. Jelle speelde een uitstekende partij. Hij stond 90 mintuen op het veld en gaf bovendien een assist aan Lois Openda. Wout Faes bleef uit voorzorg aan de kant.

Ari Skulason (IJsland)

Skulason speelde afgelopen week 85 minuten mee in het 0-0 gelijkspel tegen Turkijë, drie dagen later won de IJslandse selectie met 1-2 op het veld van Moldavië. Ari speelde toen de volledige wedstrijd. IJsland eindigt 3de met 19 punten in groep H, dit wil zeggen dat Skulason en IJsland er dus niet bij zullen zijn op het EK2020.

Fabrice Ondoa (Kameroen)

Kameroen speelde 0-0 gelijk tegen de Kaapverdische Eilanden, Ondoa zat op de bank. Enkele dagen later wonnen ze tegen Rwanda. Ook toen speelde Fabrice niet mee.

Fashion Sakala & Emmanuel Banda (Zambia U23)

Fashion Sakala stond in de basis tegen Nigeria. De wedstrijd eindigde op 1-3 in het voordeel van Nigeria. Fashion werd met last aan de knie na 84 minuten gewisseld. Meer nieuws over een eventuele blessure wordt eerstdaags verwacht.

Een zeer drukke interland periode voor Emmanuel Banda. Hij verscheen in alle drie de wedstrijden van de U23 aan de basis. Vorige week zaterdag al speelde hij 72 minuten mee tegen Zuid-Afrika, het werd 0-0. Enkele dagen later speelde Emmanuel opnieuw mee en verscheen hij samen met Fashion aan de start, na 74 minuten mocht hij rusten. Ook zondag mocht Banda aan de aftrap verschijnen, rond het uur werd hij gewisseld. Het werd 1-0 voor Ivoorkust.