Gert Verheyen stopt als trainer, Hugo Broos neemt voorlopig over

06 mrt 2019 | Sportief

Op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie hebben KV Oostende en zijn coach Gert Verheyen in onderling overleg besloten om een punt te zetten achter hun samenwerking. In een gesprek met sportief directeur Hugo Broos gaf de coach aan dat hij zelf niet langer kon functioneren in deze situatie. “Het is beter dat de club door gaat zonder mij. Geen enkele coach overleeft een 5 op 30, dus neem ik mijn verantwoordelijkheid,” aldus Verheyen. Intussen neemt Hugo Broos de rol van trainer over, naar Engels model, samen met Franky Van der Elst en zijn staf.

Sportief directeur Hugo Broos: “Ik voelde al een hele tijd hoe zwaar dit op de mens Gert Verheyen woog. Het frustreerde hem dat hij de ploeg niet op de rails kreeg.  Hij heeft alles gedaan om die neerwaartse spiraal om te draaien. Het is dan typisch Gert, en dat moeten we waarderen, om zelf open en eerlijk aan te geven dat het zo niet verder kan en dat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen. Ikzelf neem nu over samen met Franky Van der Elst en we starten met nieuwe ambitie aan Play-off 2 en we willen de reguliere competitie afsluiten met eindelijk een zege tegen een topclub .”

KV Oostende behield een seizoen lang het vertrouwen in Gert Verheyen en is dankbaar dat hij de club, ondanks een moeilijk overgangsjaar, in eerste klasse kon houden. CEO Patrick Orlans: “We hadden niet verwacht dat we nu nog afscheid zouden moeten nemen van Gert. Hij kreeg altijd ons vertrouwen, want we wisten dat we opnieuw moesten bouwen. Tegelijk voelden we dat hij niet altijd even gelukkig was, omdat resultaten uitbleven, maar toch hoopten we op kentering in Play-off 2. Het is bijzonder jammer. Maar KVO is een nog jonge club in volle beweging, met veel gedreven en ambitieuze mensen. Samen met de nieuwe voorzitter zullen we er alles aan doen om er opnieuw positivisme en geestdrift in te krijgen. Dat zijn we verplicht aan onze fans en onze sponsors. We zullen de komende weken proberen om met Hugo Broos en voorzitter Frank Dierckens de juiste beslissingen te nemen en er dan opnieuw vol voor te gaan, want we zullen Play-off 2 niet zomaar laten schieten en starten daar met gezonde ambities.”