Gert Verheyen nieuwe trainer

25 apr 2018 | Sportief

Dinsdagavond bereikte KV Oostende een akkoord met Gert Verheyen (47) als nieuwe trainer. Verheyen komt over van de U19 van de Rode Duivels en brengt zijn assistenten Franky Van der Elst en Patrick Creemers mee. Ze ondertekenden een contract van drie seizoenen. Adnan Custovic doet het seizoen nog uit als hoofdtrainer.
Welkom Gert en bedankt Adnan !

Gert Verheyen verdiende zijn strepen als voetballer bij Anderlecht, Club Brugge en de Rode Duivels. Hij speelde maar liefst 50 keer voor onze nationale ploeg. Als trainer was hij dan weer succesvol met de U19 van de Rode Duivels. Daar werkte hij onder andere al samen met Landry Dimata en dit seizoen ook met onze jongeren Jelle Bataille, Robbie D’Haese en Rocky Bushiri. Zowel spelers als waarnemers zijn lovend over zijn visie en werkwijze als trainer. Ook als tv-analist maakte de nieuwe KVO-trainer al indruk op voetbalminnend België. Verheyen zelf kijkt reikhalzend uit naar zijn debuut in eerste klasse

 “Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte. En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende. Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben dan ook trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis. Ook de aanwezigheid van Hugo Broos als Sportief Directeur is voor mij een surplus. Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich.”

Hugo Broos is tevreden dat Gert Verheyen wou ingaan op zijn voorstel om hoofdcoach te worden bij KV Oostende.
De Sportief Directeur benadrukt wel dat hij in schoonheid afscheid wil nemen van Adnan Custovic, die op KVO puik werk heeft geleverd.
Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten. Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem absoluut de kans geven in Play-off 2. Het is dan ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen. We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach. Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyen en dinsdagavond werd alles officieel gemaakt. Ik koos voor Gert omdat hij past binnen dat profiel. Hij bewees al dat hij uitstekend kan werken met jongeren en dat wordt de komende jaren toch één van onze stokpaardjes. Met ook Franky en Patrick erbij vormen ze een goed team. Dat ik hen al jaren ken, maakt het nog iets makkelijker. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk. We zijn razend ambitieus en willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-off 1.”

Ook voorzitter Peter Callant staat volledig achter de keuze voor Gert Verheyen. “Het is mijn eerste echte transfer als voorzitter en ik ben er heel enthousiast over. Gert is iemand met een duidelijke visie op voetbal en een ambitieuze jonge trainer, die volledig past binnen de ambitie van onze club. Graag wil ik wel onderstrepen dat we Adnan oprecht waarderen voor de manier waarop hij KV Oostende in heel moeilijke omstandigheden in eerste klasse gehouden heeft. Hij heeft daarvoor keihard gewerkt. Alleen kiezen we er nu voor om een volledig nieuwe weg in te slaan.

Naast de aankondiging van de nieuwe technische staf, is ook de overgang van Johan Plancke intussen bekrachtigd. Plancke komt over van SV Roeselare en vervangt Rik Coucke als Teammanager bij de eerste ploeg. Hij wordt tevens de rechterhand van Hugo Broos. Rik Coucke gaat dan weer aan de slag als Directeur van de jeugdopleiding.

Adnan Custovic doet het seizoen nog uit als hoofdtrainer, Patrick De Man en Joost Desender blijven volgend seizoen al zeker aan boord. Met Jordi Lemiengre wordt nog gesproken. KV Oostende wil Adnan en zijn staf bedanken voor zijn geleverde prestaties en wensen hem veel succes in zijn verdere toekomst.  

We heten Gert, Franky en Patrick welkom in Oostende en wensen hen veel succes toe ! BEKIJK HET EERSTE INTERVIEW HIERONDER !

Gert Verheyen en Hugo Broos met een foto uit een ver verleden