GERT VERHEYEN: “Gezien wie in de basis wil staan tegen Moeskroen!”

10 jan 2019 | Sportief

Ook na een 1-2 overwinning tegen de Nederlandse nummer blijft Gert Verheyen zijn nuchtere zelf. Het gaat ‘maar’ om een oefenwedstrijd, maar toch is het lekker dat je die kan winnen. Vorig seizoen verloor KVO op hetzelfde veld met 5-2 van Stuttgart. Nu kan de coach dus tevreden zijn met wat hij zag tegen FC Utrecht.

Het geeft altijd een goed gevoel om te winnen natuurlijk. Maar belangrijker is dat we echt goeie dingen hebben laten zien. Vooral dan de drang en de wil om deze oefenwedstrijd met de nodige ernst aan te pakken. En om ook nog die overwinning uit de brand te willen slepen, als de kans zich voor deed. Dat zag je na die 1-1 dat er het geloof was om dit nog af te maken,” beklemtoont de coach.

Dit ligt helemaal in het verlengde van wat de hele stage al te zien was op training.”
“Uiteraard begin je niet met dezelfde frisheid aan een wedstrijd, dan in de competitie. We hebben echt intensief getraind. Het is natuurlijk ook een trainingsstage, hé… geen wedstrijdstage. We zijn hier om hard te werken. Daarom de keuze om ook maar 1 match te spelen. Ander moet je de trainingen alweer aanpassen en kan je in feite niet zoveel doen op een week.”

 Vertrouwen bij Guri groeit weer

“Verdedigend hebben we, behalve die twee kansen na een kwartier, weinig weggegeven. Utrecht was in die periode veel balvaster dan wij. Maar daarna hebben we het weer kunnen herstellen. De druk op de bal en die gretigheid kwam er terug op het einde van die eerste helft.”

“In deze wedstrijd hebben enkele jongens duidelijk laten zien dat ze straks tegen Moeskroen in de basis willen staan en dat is goed,” aldus Verheyen.

Heel wat spelers hebben zich in de kijker gespeeld. Sindrit Guri heeft een prima helft afgewerkt tot aan zijn blessure. We zien hem beetje bij beetje terugkeren. Dat heeft met vertrouwen te maken vooral, merk je dan. Deze week zag je hem hier op training echt groeien. Zijn glimlach als hij een vrije trap binnenlegt. Vandaag scoort hij en dan zie je de glimlach op zijn gezicht. Die jongen denkt ineens anders.


"Ook Tom De Sutter was goed. Hij weet wat hij kan, hij weet wat hij doet en waarom hij het doet, op welk moment.”
“Maar goed, we gaan hier niet teveel conclusies aan vastknopen. Dit is een uitstekende stage geweest tot dusver.
Alleen telt straks enkel maar Moeskroen! Daarna komt de beker.”