Geen trainingen meer zeker tot en met 5 april

18 mrt 2020 | Sportief

De Raad van Bestuur van de Pro League hield vandaag via Conference Call een vergadering in hoogdringendheid. Belangrijkste agendapunt was uiteraard de coronacrisis die vandaag Europa teistert.

De bestuurders besloten in de vergadering met unanimiteit dat, conform de beslissingen van het Nationale Veiligheidsraad, de trainingen in alle Pro League clubs zouden stilgelegd worden zeker tot en met 5 april, dus ook bij KV Oostende. Dit onder voorbehoud van verdere beslissingen van de overheid. 

Een herneming van de competitiewedstrijden zal gebeuren in functie van de herneming van de trainingen bij de clubs, waarbij uiteraard een redelijke termijn in acht zal genomen worden om de spelers wedstrijdfit te krijgen. De beslissing over het hernemen van de wedstrijden en speeldagen die vóór eind juni gespeeld kunnen worden, zal dan genomen worden. 

De Pro League is vertegenwoordigd in de coronawerkgroepen op het niveau van het Belgisch voetbal (onder leiding van de KBVB) en het Europese voetbal (onder leiding van UEFA) en volgt vanop de eerste rij de evoluties. Zo kan ze kort op de bal spelen, uiteraard steeds met de gezondheid van de bevolking, de fans, spelers en medewerkers als leidraad.