Alle NieuwsEUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 1: KVO – STANDARD LUIK 6 – 2

EUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 1: KVO – STANDARD LUIK 6 – 2

De wedstrijd begon aan een hoog tempo met een doelpunt van Muleka dat afgekeurd werd voor buitenspel. De thuisploeg reageerde vrijwel onmiddellijk met een schicht van Hjulsager dat over zoefde. D’Arpino probeerde het vanop de zestien maar Bodart redde in hoekschop. Sakala werd na een dribbelactie in de zestien neergehaald. De ref floot in eerste instantie voor strafschop maar na tussenkomst van de VAR ging het feestje niet door. Op het halfuur teisterde Amallah de vuisten van Hubert en in de omschakeling schoof de infiltrerende Kvasina de bal onder Bodart (1-0).  Het 2de Oostendse doelpunt kende een schitterende voorbereiding en dito afwerking. Hjulsager zag en bediende Bätzner op een meesterlijke wijze, waarbij onze jonge Duitser geen genade kende met de bezoekende goalie (2-0). Theate trof kort voor de rust ook raak wanneer hij Bodart met een kopbal te grazen nam  (3-0).  De man aan het scorebord kon niet volgen want aan de overkant werd er eveneens gescoord. Standard reageerde met een kopbal van Muleka (3-1). De Rouches maakten er opnieuw een wedstrijd na een doelpunt van Carcela (3-2).  Net voor de scheidsrechter voor de rust floot zag Sakala nog een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

De kustboys begonnen met een kleine bonus aan het tweede bedrijf na een boeiende eerste helft. De Luikenaars moesten al snel met 10 verder nadat Hendry neergesabeld werd door Carcela. Onze Schotse sterkhouder kon niet meer verder en diende gewisseld te worden door Capon. De vierde Oostendse treffer was van schitterende Deense makelij. Onze aanvoerder ging met de bal aan de haal en knalde de bal ijzig kalm voorbij een verbouwereerde Bodart (4-2). De bezoekers gaven niet af maar konden Hubert niet meer in verlegenheid brengen. Sakala kende zijn avondje niet want opnieuw werd een doelpunt door de VAR afgekeurd. De invallers troffen wel raak. Ndicka knalde een voorzet van Vandendriessche overhoeks binnen (5-2) waarna ook Boonen zijn doelpuntje meepikte (6-2).