Eerste trainingsdag in aanloop naar STVV

09 apr 2019 | Sportief

Vandaag trainde KVO twee keer met het oog op de verplaatsing van zaterdag naar STVV. In de voormiddag werd er onder het toeziend oog van fysiektrainer Joost Desender gezwoegd in de Basic Fit Fitness in de Versluys Dome. "De spelers kregen twee vrije dagen na de zege tegen Beerschot Wilrijk, maar in de fitness kregen ze een pittige sessie voor de kiezen," aldus Joost.
In de namiddag ging het dan naar het oefenveld op de Schorre, waar de trainersstaf er nog eens de pees oplegde. Dat echter zonder enkele spelers die zaterdag gehavend uit de strijd kwamen. Zo liep Fernando Canesin een scheurtje op aan de adductoren. Hij zal een drietal weken buiten strijd zijn. Ook Aristote Nkaka liep een knieblessure op, verder onderzoek moet de ernst van de kwetsuur uitwijzen. Tom De Sutter kampt dan weer met een ontstoken teennagel, hij zal echter eerstdaags weer kunnen aansluiten. Er viel echter ook goed nieuws te rapen uit de ziekenboeg: Brecht Capon is genezen en trainde voluit mee, D'Haese en Jonckheere hervatten gedeeltelijk de groepstraining, zij sluiten eerstdaags ook
volledig aan.

"We hebben zaterdag niets te verliezen op STVV"
Huidig aanvoerder Kevin Vandendriessche is alvast positief gestemd: "Het is een moeilijk seizoen geweest, maar die zes op zes doet toch deugd. Je merkt op training ook een gevoel van opgeluchtheid. Nu kunnen we zaterdag met een positief gemoed én met vertrouwen afzakken naar STVV. Daar mag alles, maar moet niets. Eén punt zou al mooi zijn, maar laat ons gewoon voluit voor de zege gaan. Over winst in Play-off 2 praten, zou wel wat misplaatst zijn. We kenden een slecht seizoen en zijn nu amper drie wedstrijden ver. STVV is de grote favoriet in deze poule, wij bekijken het wedstrijd per wedstrijd. De sfeer bij onze fans zat er alvast in afgelopen zaterdag, hopelijk moedigen ze ons komende zaterdag ook aan op STVV, al weet ik dat Sint-Truiden niet bij de deur is."

Bij de deur of niet, onze Kustboys zijn er zaterdag alvast bij op Staaien. Wil jij ook van de partij zijn? Schrijf je dan nog snel in voor de supportersbus van 'Kustboys den As'.