Berrier en Siani zamelen geld in voor KVO

15 apr 2020 | Sportief

KVO vaart in woelige wateren en daar willen ex-spelers Franck Berrier en Sébastien Siani iets aan doen. Zij starten een geldinzameling (‘cagnotte’ in het Frans) om KVO financieel een handje te helpen.

“Zowel Séba als ik beleefden sportieve hoogtepunten bij KV Oostende,” aldus Franck Berrier. “Denk maar aan die fantastische verplaatsing naar Marseille, een moment dat ons altijd zal bijblijven. Ook financieel hebben we in die periode een mooie boterham verdiend, dat kunnen we niet ontkennen. De club betaalt nu echter een hoge prijs voor die periode en daarom vinden we dat wij als ex-boegbeelden van de club niet langs de zijlijn kunnen blijven staan. Ik ben sinds kort ook assistent-trainer bij KVO en ik wil hier helpen uitbouwen aan een nieuwe start voor de club. Daarvoor hebben we natuurlijk wel eerst onze licentie nodig.
Daarom startten we een ‘cagnotte’ op waarbij mensen op een veilige manier een willekeurig bedrag kunnen storten om de club een handje te helpen. We beseffen dat zoiets in coronatijden niet evident is, maar we hopen toch om een aanzienlijk bedrag te verzamelen om de club een duwtje in de rug te geven.”

“Ik kende de mooiste periode uit mijn carrière bij KVO,” zo vult Sébastien Siani aan. “Ik wil sowieso nog terugkeren naar KVO, is het niet als speler, dan zeker als supporter. Ik zou het dan ook héél erg vinden, mocht de club teloorgaan. Dat verdienen de supporters niet, dat verdienen de vele medewerkers en vrijwilligers niet en dat verdienen zeker de 600 jeugdspelertjes niet. Ik ben me ten zeerste bewust van de sociale rol die KVO speelt in de stad Oostende en het zou schrijnend zijn, mocht dit verdwijnen omwille van machtsspellen die nu worden gespeeld. Met deze geldinzamelingsactie willen we vooral een signaal geven. Een signaal waarbij ex-spelers, supporters, sponsors, Oostendenaars, sympathisanten,… allemaal aan één zeel trekken om deze club te helpen in moeilijke dagen. We kunnen met trots zeggen dat ook ex-spelers Fernando Canesin en Didier Ovono alvast hun duit in het zakje deden. En ook KVO-jeugdproduct Birger Verstraete tastte alvast in de buidel.
Zullen we hiermee het volledige probleem oplossen? Nee, wellicht niet, maar het kan wél bijdragen tot de oplossing. Ik besef dat het moeilijke financiële tijden zijn voor de meeste mensen dus aanzie dit zeker niet als een verplichting. Maar, draag je KVO in je hart en heb je wat geld langs de kant staan, denk er dan toch eens over na om deze actie te steunen. Want KVO draait in de eerste plaats om mensen én om het sociaal bindweefsel in een stad. En dat mag niet verdwijnen.”

Worst case scenario : mocht het toch slecht aflopen met KVO –maar daar gaan we niet vanuit– dan krijg je logischerwijs je geld teruggestort óf we storten het integraal door aan een goed doel in Oostende.
Als alles goed afloopt, zorgen wij nog voor een leuke verrassing voor alle participanten.

Hoe draag je jouw steentje bij?

1) OPTIE 1  -via bankkaart
Omdat betaling via de website (optie 2) enkel kredietkaarten aanvaardt, openden we ook een bankrekening voor dit initiatief.
Je kunt nu dus ook storten op BE18 7350 5669 4565. Vermeld zeker ook je naam en mailadres a.u.b.  Het teken  @  kan je niet intikken in de mededeling. Vervang  @  door  at  (dus bvb.   at hotmail.com)    
UPDATE: kies bij voorkeur deze optie, want hieraan zijn geen commissiekosten verbonden.

2) OPTIE 2  -via kredietkaart
Je surft naar deze site .
Je klikt op  ‘Je participe’, je vult je gegevens in (naam, mailadres en geb datum) en vervolgens voer je de creditcardgegevens in zoals je een andere online betaling zou doen.
UPDATE: bij deze optie gaat er een commissie tussen 1,9% en 4% (afhankelijk van het gestorte bedrag) naar de website.

We houden jullie ook verder op de hoogte van de vorderingen, van bijkomende initiatieven, …

Bedankt alvast voor jullie bijdrage. Samen doen we onze duit in het zakje om KVO te helpen verder te bestaan.
Forza KVO !