Beloften winnen op Union en halen 13 op 15

Gisterenavond speelden onze beloften in Tubeke tegen hun generatiegenoten van Union, de laatste in de stand.

De jongens van coach Kurt Bataille hadden wat tijd nodig om aan de omstandigheden te wennen: “het kunstgrasveld en de povere stadionverlichting speelden niet in ons voordeel, ook de gedachte dat we tegen de laatste in de stand speelden en we de tegenstander dus wat onderschatten, maakte het ons moeilijk”.

Union begon zeer sterk aan de wedstrijd. Na 15 minuten spelen wist Union hun overwicht om te zetten in een doelpunt. Na een slordigheid in de Oostendse verdediging scoorden ze de 1-0. Niet veel later brak Oostende toch eens door, Louknine met een mooie voorzet op het hoofd van Ameele, 1-1. Maar Union was niet onder de indruk, na alweer een slordigheid van de Kustboys werd er aan de noodrem getrokken, de scheidsrechter gaf Union een terechte penalty. Die werd omgezet, 2-1 in het voordeel van Union en meteen ook de ruststand.

Kurt Bataille gaf een stevige peptalk tijdens de rust, met succes. De Kustboys kwamen zeer sterk uit de kleedkamer en creëerden al snel enkele mooie kansen. Het was dan ook geen verrassing dat de gelijkmaker snel tegen de touwen gewerkt werd, opnieuw Ameele op voorzet van Louknine. Niet veel later haalde Vanhulle verwoestend uit, een prachtige trap vanuit de tweede lijn na een hoekschop van KV Oostende, prachtig doelpunt, 2-3. KVO bleef de wedstrijd domineren en voetbalde nog enkele leuke kansen bijeen maar wist niet meer te scoren. Op het einde zette Union nog alles op alles en was het alle hens aan dek bij KV Oostende. Tevergeefs want KVO trok aan het langste eind en haalt een mooie 13 op 15 en staat knap vierde in zijn reeks.

Volgende week komt leider Waasland-Beveren op bezoek. Aftrap maandag om 19h30 op De Schorre.

Opstelling: Schelfhout, Onraet (60’ Brachet), Dewaele, Mazbouh (85’ Djadi), Pie, Amasihohu (90’ Stiers), Tanghe, Ameele (75’ Belisi), Louknine, Morina, Vanhulle