Beloften spelen gelijk tegen Antwerp

Na een weekje rust speelden onze beloften gisterenavond tegen hun generatiegenoten van Antwerp. De wedstrijd betekende meteen ook de comeback voor Joseph Akpala in het KVO-shirt. Hij speelde 60 minuten mee. “Joseph gaf een zeer goeie indruk en is dus klaar voor het grote werk,” aldus trainer Kurt bataille.

KVO nam een vliegende start en kwam na één minuut al op voorsprong via het hoofd van Anton Tanghe na een mooie hoekschop van Blerind Morina. Antwerp bleek niet meteen onder de indruk te zijn en wist via snelle omschakeling voor gevaar te zorgen. Benoit Onraet stopte de doorgebroken Antwerpenaar foutief af in het strafschopgebied, de scheidsrechter twijfelde niet en floot een penalty. Die werd fraai omgezet, 1-1 na amper zes minuten.

Beide teams speelden zeer sterk met veel duels en veel voetballend vermogen op het terrein. Zowel KVO als Antwerp wisten enkele doelkansen te creëren maar dat zorgde niet meer voor doelpunten. 1-1 werd de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was: twee gretige en goed voetballende elftallen die beiden wat kansen bij elkaar voetbalden. Het was wel KV Oostende die in het laatste kwartier de wedstrijd volledig in handen nam en enkele mooie kansen kreeg, Boonen kon van dichtbij niet scoren, ook Broché wist de bal niet in het doel te trappen. De Antwerpse defensie wankelde en werd gedwongen om fouten te maken: tweemaal werd de bal via een Antwerps hand onschadelijk gemaakt en ook een duwfout binnen het 16-meter gebied werd helaas niet gefloten door de scheidsrechter. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Opstelling: Schelfhout, Morina, Onraet, Tanghe, Ndenbe, Mazbouh (83’ Broché), Dewaele, Pie, Boonen, Louknine (71’ Vanhulle), Akpala (60’ Amasihohu)