Bedankt Adam en de groeten aan Jordan!

01 jul 2017 | Sportief

Adam Marusic wordt de nieuwe ploeggenoot van Jordan Lukaku. De flankaanvaller van KV Oostende verhuist tot 2022 naar Lazio Roma. Marusic speelde nog maar één seizoen bij KVO, maar liet in de Versluys Arena een geweldige indruk na.

Wat de voorbije dagen al her en der verscheen, is dus vanmorgen officieel geworden. Na het afleggen van succesvolle medische testen, verkast Adam Marusic voor de komende 5 seizoenen van KV Oostende naar Lazio Roma. Een nieuwe droomtransfer dus voor de Montenegrijn, die afgelopen seizoen onder coach Yves Vanderhaeghe enorme stappen zetten.

Marusic kwam in juni 2016 over van KV Kortrijk. Bij KV Oostende ontbolsterde hij helemaal als polyvalente teamspeler, die zowel op de rechterflank als op de linksachter een bijzonder betrouwbare indruk naliet. Zijn snelheid en kracht zijn twee van zijn belangrijkste troeven. De 24-jarige flankspeler pikte ook af en toe een doelpuntje mee.

Zijn opmerkelijk seizoen wekte veel interesse bij binnen- en buitenlandse topclubs. Lazio Roma kwam met het meest lucratieve en concrete aanbod, waar zowel de speler als KV Oostende beter van worden.

En dus kan Marusic straks herinneringen aan zijn Oostende periode delen met Jordan Lukaku, die het voorbije jaar bij Lazio ook nog verder ontwikkelde.

Iedereen bij KV Oostende gunt Adam Marusic deze knappe overgang en wenst hem bijzonder veel succes. Na de transfer van Jordan Lukaku en Nany Landry Dimata is nog maar eens duidelijk geworden, dat KV Oostende is uitgegroeid tot een club waar jong talent mogelijkheden krijgt om door te groeien naar hun absolute topniveau. Het is duidelijk dat grote buitenlandse clubs de prestaties van KVO en zijn spelers van zeer nabij gaan volgen.

Straks kan de club zich in de Europa League nog meer in de kijker spelen.