"Bart Tommelein was hier op onze uitnodiging"

09 nov 2020 | Supporters

KVO neemt akte van de ophef die er op sociale media is ontstaan over de aanwezigheid van burgemeester Bart Tommelein op de wedstrijd KV Oostende – Club Brugge. KVO wil benadrukken dat de Oostendse burgemeester er aanwezig was op uitnodiging van de club, zoals dat ook al eerder gebeurde.

“Elke club mag van de Pro League per wedstrijd achter gesloten deuren een bestuursdelegatie afvaardigen van maximaal 25 personen,” aldus COO Thorsten Theys. “Die delegatie omvat bijvoorbeeld een voorzitter, een CEO, een Sportief en Financieel Directeur,  een erevoorzitter, een Jeugddirecteur en ja, dus ook een burgemeester. Bart Tommelein heeft enkele maanden geleden een cruciale rol gespeeld in het overnamedossier van de club. Zonder zijn tussenkomst praatten we nu misschien niet meer over KV Oostende. Er is op dit moment ook een uitstekende samenwerking tussen het nieuwe stadsbestuur en KV Oostende en er is dan ook geen twijfel mogelijk dat Bart Tommelein zijn plaats heeft in onze bestuursdelegatie. Wij zijn blij dat onze burgemeester de uitnodiging aanvaardde en zullen hem in de toekomst dan ook blijven uitnodigen. Ik kan ook zeggen dat er na zo’n wedstrijd niet enkel wordt nagekaart over datgene wat er op het veld is gebeurd, maar dat we samen met de burgemeester ook al praten over de toekomst van de club. Meer dan ooit heerst er een synergie tussen de stad en zijn voetbalclub en daar zijn we trots op, getuige onze slogan ‘One City, One Sea, One Team’.”

Daarnaast was ook ambassadeur Martin Heylen aanwezig tijdens de wedstrijd. “Martin is een erkende beroepsjournalist en was ook officieel geaccrediteerd in die hoedanigheid,” aldus pers- en communicatieverantwoordelijke Bram Keirsebilck. “Als club zijn we samen met Martin trouwens een project aan het uitwerken en als dat project er effectief ook komt, zal dit een grote meerwaarde zijn voor KVO en al zijn partners en supporters.”