Ambassadeurs veilen voor het goede doel

15 apr 2020 | Supporters

Zoals intussen geweten, lanceerden ex-spelers Franck Berrier en Sébastien Siani een ‘cagnotte’ (het Franse woord voor ‘geldinzameling’) om KVO een financieel handje te helpen.
Naast de geldinzameling werd nu ook een VEILING opgestart ten voordele van KVO. Deze veiling kwam er op initiatief van supportersfederatie ‘Kustboys’ en wordt ondersteund door KV Oostende en zijn ambassadeurs.

“Als supportersfederatie deden ook wij financieel al onze duit in het zakje,” zo zegt Kustboys-voorzitter Peter Van Nuffel. “We bleven echter verder nadenken over nieuwe initiatieven en kwamen zo uit bij het beproefde recept van een veiling. Het idee werd voorgelegd aan KVO en de clubambassadeurs en zij sprongen meteen mee op de kar. Ik denk dat we mogen zeggen dat de veilingen zeer de moeite waard zijn.”

Je kan dus bieden op heuse collector’s items .
Zo veilt Sebastien Dewaele een gesigneerde cartoon van zichzelf, tekende Herr Seele een portret van zijn stripfiguur ‘Cowboy Henk’ die met de KVO-vlag zwaait terwijl zijn kompaan Kamagurka een schilderij veilt dat hij -samen met de spelers !- speciaal voor KV Oostende heeft gemaakt. Met een startprijs van 5.000 euro is dat ook meteen het pronkstuk van de collectie.
“Als ambassadeurs lanceerden wij onlangs nog een open brief waarin we iedereen die aan tafel zit in verband met de overnamedeal, oproepen om het gezond verstand te laten zegevieren,” aldus Kamagurka. “Maar de actie die ex-spelers Franck Berrier en Sébastien Siani opzetten, is zeer lovenswaardig en ook in deze willen we dus ons steentje bijdragen. Hopelijk leveren de veilingen veel geld op voor de club.”

Daarnaast kun je ook bieden op items om een unieke ervaring mee te maken: mee met Guga Baul naar de ‘Gouden Schoen’, met Martin Heylen als VIP naar een wedstrijd van KVO of mee op de ploegfoto volgend seizoen, ecologische teambuilding met de Proper Strand Lopers, rondleiding én lunch in het Vlaams Parlement, ...

Voor ieder wat wils dus ...

Cowboy Henk supportert voor KVO
De veilingen worden aangeboden op eBay en gecoördineerd door ‘les Ch’tis Collecteurs’, een Franse organisatie die gespecialiseerd is in veilingen voor het goede doel, waarvan doelman William Dutoit peter is. “Via William hoorden we dat KVO geld inzamelt om de club te steunen en met onze ervaring willen wij hen helpen,” zo vertelt oprichter Antony Canonne. “Zo bundelen wij alle items onder het dak van één eBay-pagina. KVO levert dan weer alle Nederlandstalige teksten aan. Elke dag hopen we ook om items toe te voegen aan de veiling. We rekenen zo o.a. op medewerking van ex-spelers om bijvoorbeeld unieke shirts te bezorgen die we kunnen verkopen.”

bied hier op de ambassadeursveilingen ! (let wel: het kan dat nog niet alle veilingen online staan, maar dagelijks komen er veilingen bij)

KVO zelf levert nog een bijdrage aan deze geldinzameling. Het plaatst de gesigneerde ‘MATCH WORN SHIRTS’ van dit seizoen online voor verkoop. “De opbrengsten van deze verkoop gaan ook integraal naar de actie die door Franck Berrier en Sebastien Siani werd georganiseerd,” aldus pers- en communicatieverantwoordelijke Bram Keirsebilck. “De shirts worden te koop aangeboden op de online webshop van onze partner ‘Belgoshop’. Begin mei maken we dan de eindbalans op van al deze acties en dan zullen we ook duidelijk communiceren waarvoor het geld werd aangewend."

bied hier op de 'match worn shirts' ! (beschikbaar vanaf donderdag 16/4)

Het 'KVO-schilderij' van Kamagurka