Akpala keert terug bij KVO!

18 nov 2019 | Sportief

De transfervrije Nigeriaanse spits Joseph Akpala is na één seizoen in Saoedi Arabië, terug bij KV Oostende. De afgelopen weken liet Joseph al vallen dat hij actief op zoek was naar een nieuwe uitdaging op het hoogste niveau en bovendien heel graag opnieuw bij KV Oostende aan de slag wou gaan. De club en Joseph bekeken samen de mogelijkheden om tot een nieuwe verbintenis te komen en met succes: de gewezen topschutter van 2008 ondertekende deze ochtend een contract tot eind dit seizoen met een optie voor volgend seizoen.

“Er waren verschillende gesprekken waaruit bleek dat Joseph gemotiveerd was om KVO sportief vooruit te helpen. Op financieel vlak raakten we eruit en zo hebben we dus een extra optie bij in de aanval. Bovendien is de mentaliteit van Joseph altijd top en kan hij een voorbeeld zijn voor de jongeren in de kern”, zegt sportief directeur Guy Ghysel.

Akpala is blij om terug te zijn en hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen om een mooie tweede helft van het seizoen op de mat te brengen.

Joseph (33 jaar) speelde eerder al 3 seizoenen bij de Kustboys maar verliet ons vorige zomer voor Faisaly uit Saoedi Arabië. Voor hij in de zomer van 2015 aan zee neerstreek, speelde hij onder andere bij het Turkse Karabükspor, Club Brugge en Charleroi.

Welcome back!

 

Akpala keert terug bij KVO