Yassine El Ghanassy voor 2 seizoenen bij KV Oostende!

12 jan 2016 | Sportief

Sinds vanmiddag heeft KV Oostende zijn eerste echte wintertransfer beet. Flankaanvaller Yassine El Ghanassy komt de kustploeg versterken voor de komende 2 seizoenen (met optie). El Ghanassy is 25 jaar en komt transfervrij over van de gewezen Noorse landskampioen en bekerwinnaar Stabaek. Daar speelde hij een zeer sterk seizoen, met 5 doelpunten (3 in de competitie, 2 in de beker) en 15 assists. Met Stabaek eindigde El Ghanassy dit jaar nog 3de in de Noorse Tippeligaen.


Als veelbelovend Belgisch talent debuteerde hij in 2008 - 2009 bij AA Gent. Met zijn creativiteit, werklust en splijtende acties veroverde hij meteen de harten van de Buffalo-supporters. El Ghanassy groeide snel uit tot één van de smaakmakers van onze competitie, o.m. dankzij zijn vele assists. Kenners vergeleken hem met Bryan Ruiz en Mbark Boussoufa.

In februari 2011 debuteerde El Ghanassy ook als Rode Duivel tegen Finland. Wat later startte hij zelfs als basisspeler in de oefeninterland tegen Slovenië.

Van AA Gent verhuisde de flankaanvaller naar West Bromwich Albion. Daarna speelde hij o.a. nog voor SC Heerenveen en Al Ain FC (de recordkampioen van de Arabische Emiraten), om uiteindelijk –na een korte terugkeer naar Gent- zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Stabaek.


Met succes! Hij kon zijn contract in Noorwegen verlengen, maar kiest nu ambitieus voor KV Oostende. Yassine El Ghanassy: “Ik wou zeer graag terug naar de Belgische competitie en ik ben ontzettend blij dat KV Oostende mij deze kans geeft. Bij Stabaek ben ik opnieuw helemaal profvoetballer geworden, na een moeilijke periode. Hier in Oostende vind ik een mooie club en voel ik het vertrouwen van de voorzitter, sportief directeur Luc Devroe en de trainersstaf.

De Noorse competitie liep af eind november. Na een korte rustperiode kan El Ghanassy met zijn dreigende dribbels de Oostendse kern meteen versterken. “Ik voel me goed, ben fit en hoop een méérwaarde te zijn voor KV Oostende in de eindspurt richting play-off 1. Dat is het eerste doel. Het zou een droom zijn om met KVO te mogen strijden om Europees voetbal tegen toppers zoals AA Gent, Anderlecht en Club Brugge. Ik zal er alles aan doen om hier opnieuw te slagen!”, zo besluit El Ghanassy

Bij KVO krijgt El Ghanassy het rugnummer 8.
We heten Yassine welkom in het Albertparkstadion!