Wout Faes op einde van dit seizoen naar Reims

31 jan 2020 | Sportief

KVO bereikte een akkoord met de Franse eersteklasser Stade de Reims over de transfer van Wout Faes. Wout blijft echter tot het einde van het seizoen bij KVO, daarna maakt hij de definitieve overgang naar de Franse traditieclub.

Wout Faes arriveerde in de zomer van 2018 bij KVO en ontpopte zich meteen tot een sterkhouder. Zo werd hij vorig seizoen door de fans beloond met de 'Puis/Verbiest Trofee' als 'Meest verdienstelijke speler'. Ook dit seizoen is Wout opnieuw één van de sterkhouders en dat leverde hem dan ook interesse op van verscheidene buitenlandse teams. Uiteindelijk trekt hij dus naar de Franse traditieclub (6x kampioen en 2 Europacup-finales in de jaren '50 en '60) Stade de Reims. Faes blijft echter tot het einde van dit seizoen aan de kust voetballen.

"Deze oplossing is een win-win situatie voor alle partijen," aldus Wout Faes. "KVO is zeker van het financiële aspect, ik kan volgend seizoen naar een traditieploeg waar ik mijn kans zal krijgen én last but not least, ik vertrek pas op het einde van het seizoen. Dat vind ik wel belangrijk. Ik heb dit seizoen aangevangen bij KVO en ik wil het het dan ook afmaken. Het zou niet mooi zijn om mijn ploegmakkers achter te laten terwijl we nog knokken voor het behoud. Als KVO straks in eerste klasse blijft en aan een nieuw verhaal begint, kan ik met een gerust gemoed vertrekken. Om te beginnen moeten we morgen STVV over de knie leggen."

bedankt wout en veel succes in reims !