Wisselend succes voor internationals

05 sep 2017 | Sportief

Terwijl Yves Vanderhaeghe zich met een beperkte selectie kan voorbereiden op de wedstrijd tegen KV Mechelen (zondag om 20u in het Afas-stadion), moesten de voorbije dagen een heel aantal KVO - internationals met hun land aan de bak.

Zarko Tomasevic won maandag met Montenegro van Roemenië (1-0). Tomasevic speelde de hele wedstrijd als centrale verdediger, naast ex-KVO’ er Adam Marusic, die op de rechtsachter stond. Vorige week won Montegengro ook al, toen stond Tomasevic op de linksachter.
In de stand in groep E delen Montenegro en Denemarken de tweede plaats op 3 punten van leider Polen. Kwalificatie voor het WK hoort nog altijd tot de mogelijjkheden.

Sebastien Siani maakte bij Kameroen ook de hele wedstrijd vol. Het werd 1-1 tegen Nigeria, nadat ze vorige vrijdag al in Nigeria al met 4-0 hadden verloren. Siani staat met Kameroen pas 3de in de groep, met 4 punten uit drie wedstrijden en is uitgeteld voor het WK.

Onze youngsters Bushiri, Bataille en D’Haese waren tot maandag aan de slag op een tornooi in Finland. Met de U20 wonnen ze er eerst van Nederland (2-1) en Finland (2-0), maar gisteren gingen ze onderuit tegen Portugal (1-3). Bushiri speelde 90 minuten. Jelle Bataille viel in na 77 minuten en scoorde ook de enige Belgische goal.

Banda viel in blessuretijd in bij Zambia, dat het met 0-1 haalde van Algerije. Andile Jali scoorde voor Zuid-Afrika in de 89ste minuut, nadat hij halfweg de tweede helft was ingevallen. Maar hij kon de 1-2 nederlaag tegen Kaapverdië ook niet vermijden, kwalificatie voor het WK wordt moeilijk nadat Zuid-Afrika ook het eerste duel tegen Kaapverdië al verloor. In die wedstrijd bleef Jali 90 minuten op de bank.
Ramin Rezaeian stond in de basis bij Iran, op de linksachter. Iran speelde 2-2 gelijk tegen Syrië, dat geschiedenis kan schrijven en voor het eerst naar een WK kan doorstoten. Iran is dan weer al zeker van deelname aan dat WK.
Bij de Belgische beloften speelde Bossaerts (en Dimata) 0-0 gelijk tegen Turkije, terwijl Zivkovic 2-0 verloor met jong-Oranje in Schotland.

Donderdag worden de internationals terug verwacht op de Schorre.