Wij zijn gewoon KVO, maar ook gewoon ÉCHT KVO

16 mrt 2019 | Supporters

Beste supporters, partners,

Morgen is er KV Oostende – Anderlecht. Een topaffiche in de Versluys Arena. De komst van de recordkampioen die een moeilijk seizoen doorspartelt.
De laatste kans voor KVO om zich dit seizoen voor héél België te tonen tegen een grote club. Ons seizoen wat oppoetsen en tonen dat we óók groots kunnen zijn in onze eenvoud. En ja, er is de terugkeer van onze gewezen voorzitter. Logisch dus dat alle media er bovenop zitten. Niet eens erg. Begrijpelijk zelfs.
Iedereen lijkt dan graag een deeltje van de aandacht te willen meepikken. Het is iedereen gegund. Helaas verschijnen dan soms ook halve en hele onwaarheden.
Of slechts deeltjes van een verhaal.

Als directie, medewerker of supporter kan je dan wild te keer gaan, verhalen weerleggen, tijd nemen om alles te verduidelijken. Of je kan het naast je neer leggen en hard verder werken, je club steunen en nog harder supporteren. Dat is wat we doen. Onder het voorzitterschap van Frank Dierckens krijgt een lange termijn plan vorm, met hernieuwd enthousiasme, een duidelijke visie en veel wilskracht. Over enkele weken volgt hierover meer duidelijkheid.

Intussen kijken we naar de realiteit.
CEO Patrick Orlans: “Het was een bijzonder moeilijk seizoen, maar een team van 35 gedreven medewerkers heeft de club op extra-sportief op niveau gehouden.
Sportief is het duidelijk een overgangsjaar geworden. We hadden dit niet echt verwacht, maar we moeten het accepteren. We maken momenteel de evaluatie en sturen bij in functie van volgend seizoen. Daar zijn weldegelijk middelen en mogelijkheden voor. En we blikken vooruit, niet achterom! Blijven niet hangen in het verleden, maar leren eruit en gaan er mee aan de slag. Intussen hebben we een volledig licentiedossier ingediend, 
waar zeer hard is aan gewerkt, in eer en geweten. Mijn dank aan wie hierin het voortouw nam. We hebben dan ook alle vertrouwen in het oordeel en het goeie werk van de commissie, zoals dat elk seizoen het geval is.”

Al die negativiteit vanuit diverse hoeken is helemaal nergens voor nodig,” oordeelt CEO Patrick Orlans, “daar moeten we nu eens echt mee ophouden. We moeten verdorie fier zijn op onze club. Als medewerker, partner en supporter. 4.000 abonnementshouders, 500 vaste businessklanten en 15 miljoen inkomsten. Weinig zogenaamde ‘kleine’ clubs kunnen dat zeggen. Dus roep ik iedereen op om fier de rug te rechten, borst vooruit en zich bewust te zijn van de identiteit van KVO als hard werkende club, die een unieke positie heeft en voor iedereen aantrekkelijk is. Voor supporters in de eerste plaats, voor partners en voor medewerkers. En ok, als het voetbal straks weer beter wordt, zal dat nog iets makkelijker gaan. Waarom zou dat morgen niet opeens kunnen?

Record opkomst op elk gebied!

Dat KVO nog steeds 'hot' is, blijkt trouwens ook morgen weer. KVO – Anderlecht spelen we in een vol huis. Alle supporters zijn op post om te stunten1.400 mensen komen dineren voor de wedstrijd, alweer een nieuw record. 2000 business-klanten zitten in de tribune. Iedereen staat op scherp!

KV Oostende maakte het Anderlecht al verschillende jaren moeilijk. Waarom zou dit straks niet opnieuw kunnen? En vergeet niet, het is KVO – Anderlecht. Niet KVO tegen zijn oud-voorzitter. We lezen en horen van alles. Ook daar veel onwaarheden. Voor alle duidelijkheid, Marc Coucke heeft inderdaad de persoonlijke keuze gemaakt om naar een andere club te trekken. Daar kan iedereen zijn mening over hebben. Maar nooit heeft onze gewezen voorzitter gehandeld tégen KV Oostende of dingen weggehouden, die pas na zijn vertrek aan het licht zijn gekomen. Hij nam geen enkele beslissing om KVO te schaden. Nooit. Alles was bekend, traceerbaar en duidelijk voor iedereen binnen de club.

Dus, ja. We heten onze gewezen voorzitter straks welkom in de Versluys Arena, net zoals we elk bezoekende bestuur met respect behandelen en verwelkomen. De mooie tijden die we meegemaakt hebben, pakt niemand ons af en we streven opnieuw naar dergelijke unieke uitschieters.

Supporter dus VOOR KVO, niet tegen iets of iemand. Ga uit van onze eigen mogelijkheden en kracht, kijk niet naar andere tribunes, andere supporters. Steun gewoon onze spelers in die laatste ‘grote’ match van het seizoen. Dàt is de essentie van voetbal. Samen strijden om te winnen, samen achter onze club gaan staan. Daar gaan we voor!
Een club die mogelijkheden heeft, die we allemaal in ons hart dragen en waarop we -zelfs als het moeilijk gaat- best fier mogen zijn.

Wij zijn KV Oostende. Wij zijn gewoon KV Oostende, maar ook gewoon ECHT KV Oostende. En daar zijn we ‘preus ip’!

Focus on the game! Support our team!
Tot morgen!

Namens de directie van KV Oostende: Frank Dierckens (voorzitter), Patrick Orlans (CEO), Hugo Broos, Wim Dezutter, Tine De Groote & Wim De Meyer