Wie wordt de DSM Master Chef van KVO?

23 apr 2019 | Supporters

Wat als profvoetballers hun voetbalschoenen inwisselen voor een koksmuts én schort? Het zou zomaar een populair format voor een nieuwe televisiereeks kunnen zijn.
Op donderdag 25 april nemen Wout Faes en Jelle Bataille het op tegen Brecht Capon en Tom De Sutter in een bijzondere DSM Keukens kookbattle. De KVO-spelers dagen elkaar uit om een rasechte culinaire klassieker te bereiden: een Oostends vispannetje met kabeljauw en Noordzeegarnalen.

Van het vertrouwde voetbalveld naar een plekje achter het fornuis van een DSM keuken. Voor de duo’s Faes-Bataille en Capon - De Sutter (de jeugd tegen de ervaring) is het een heuse position switch. Het belooft alvast een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden. De mise-en-place neemt KVO-kok én Horeca Manager Eddy Vanstechelman voor zijn rekening. Onder zijn goedkeurend oog zullen de spelers deze klassieker à l’ Ostendaise hopelijk op meesterlijke wijze op hun bord moeten toveren.
Wout Faes gaat de uitdaging met veel plezier aan en gaat vol voor de overwinning. “ Vis vangen is geen probleem voor mij, maar een kabeljauw bakken?  Ik ben benieuwd hoe Jelle en ik het er vanaf zullen brengen. Als jongeren zijn wij de underdogs, maar één ding is wel zeker: wij gaan vol voor een smaakvolle overwinning.” 
 “Als rasechte Oostendenaar zou het moeten lukken om zo’n klassieker te bereiden," aldus Jelle Bataille. "Voor sfeer en gezelligheid ga ik alvast voor een dikke 10/10.”
“Samen met een ploeggenoot koken, dat is een primeur," zo vult Brecht Capon aan. "Ik reken alvast op Tom zijn ervaring als het op afwerking aankomt. Laat het afkruiden en dresseren van de borden maar aan hem over.”.

Zin om te kijken én proeven van de culinaire uitspattingen van onze spelers? Rep je dan op donderdag 25 april om 13u naar de vernieuwde toonzaal van DSM keukens (Torhoutsesteenweg 668A, 8400 Oostende). Bovendien kun je er ook nog steeds gratis duotickets ophalen voor onze Play-off 2 wedstrijden.