Welkom in de Versluys Arena!

Oostende, vrijdag 8 juli 2016 - Het oude Albertparkstadion is niet méér. KV Oostende speelt zijn thuiswedstrijden de komende vijf seizoenen in de Versluys Arena. De nieuwe stadionnaam van de kustploeg werd vanmiddag onthuld door voorzitter Marc Coucke, Bart Versluys (CEO van de Bouwgroep Versluys) en burgemeester Johan Vande Lanotte. De Versluys Arena telt voortaan 8.432 plaatsen en heeft een volledig nieuw state-of-the art tribunecomplex dat qua afwerking en beleving absolute top zal zijn in ons land. “Dat het stadion de naam ‘Versluys’ draagt is een bewijs van ons engagement en vertrouwen op lange termijn in KV Oostende,’ vertelt Bart Versluys. Op vrijdag 5 augustus 2016 zal de Versluys Arena officieel worden geopend ter gelegenheid van de West-Vlaamse topper tussen KV Oostende en landskampioen Club Brugge.

Wie langs de kustlijn van Oostende naar Middelkerke rijdt, kan er niet naast kijken. De twee nieuwe tribunes van de Versluys Arena torenen fier boven de omgeving uit. Een architecturaal pareltje, een nieuwe landmark voor de stad en een huzarenstukje van Bouwgroep Versluys, die de komende vijf jaar zijn naam aan het stadion verbindt. “Vanzelfsprekend zijn we trots dat dit stadion de naam Versluys zal dragen. Hiermee consolideren we ons jarenlange partnership bij KV Oostende. Al in 2007 stonden we voor het eerst op de shirts van de club. Net zoals onze bouwgroep is KVO intussen in volle expansie en met dit engagement spreken we ons vertrouwen voor de toekomst uit,” aldus Bart Versluys.

Volgens KVO-voorzitter Marc Coucke zal de nieuwe stadionnaam snel een begrip worden in het Belgische voetbal.
Bouwgroep Versluys was al een loyale partner toen KVO nog in de anonimiteit van tweede klasse voetbalde. Als Oostends groeibedrijf hebben ze een geweldige inspanning geleverd, ook in de realisatie van ons vernieuwde stadion. Wie een wereldrecord tribunebouwen neerzet, verdient dan ook om zijn naam te zien schitteren op de gevel van onze nieuwe hoofdtribune,” besluit Coucke met een kwinkslag.

Twee nieuwe tribunes in 165 werkdagen

Vijf maanden lang al werken arbeiders zich de naad uit het lijf. Onophoudelijk, dag na dag, bijna 24 uur op 24 is het zwoegen, plannen en bijsturen om de Versluys Arena klaar te krijgen tegen de eerste thuiswedstrijd van KV Oostende, op 5 augustus tegen landskampioen Club Brugge. “Het zijn korte nachten en lange dagen van soms méér dan 19 werkuren,” pikt Bart Versluys opnieuw in. “De uitmuntende, intensieve samenwerking met al onze bouwpartners en onderaannemers was dé sleutel tot succes. Soms waren er méér dan 250 werknemers actief op de werf. Zo’n grote, complexe werforganisatie vergt een enorme coördinatie en planning van onze projectmanagers. Veel mensen hebben lange dagen geklopt, vaak 7 op 7 om alles in goeie banen te leiden. Een bovenmenselijke inspanning waarvoor ik iedereen wil bedanken.

130 km kabel, 250 grondpalen, 300 ton staal, 9.500m³ beton en 400.000 kg wapeningsijzer,… het zijn maar enkele indrukwekkende cijfers uit het lastenboek van de vernieuwde Versluys Arena. De totale kostprijs van de werken bedraagt 18 miljoen euro. Naast twee nieuwe tribunes, is ook het veld breder geworden, er staan vier nieuwe lichtmasten en het oude businessgebouw werd totaal vernieuwd.

Bart Versluys zelf is zeer nauw bij de werken betrokken. “Wij bouwen al meer dan 100 jaar residentiële topprojecten, maar dit is wel uniek door de zeer korte uitvoeringstermijn. Het leek “mission impossible”, maar we zijn er toch in geslaagd en daarom is de Versluys Arena zeker één van mijn favoriete projecten. Om de 2 dagen heb ik een statusmeeting en in de afwerkingsfase ben ik quasi dagelijks aanwezig op de werf. Voor de materiaalkeuzes neem ik grotendeels zelf het roer in handen. Ik ben een perfectionist en draag kwaliteit zeer hoog in het vaandel. Naast de unieke architectuur wil ik ook het ‘zee-gevoel’ op een klassevolle manier verweven zien in het project. De Versluys Arena moet de mensen onderdompelen in het unieke KVO - kader van Voetbal aan Zee.” 

Versluys Arena loopt nu al aardig vol

De Versluys Arena telt 8.432 plaatsen, dat zijn er bijna 700 meer dan de maximum toegelaten capaciteit van vorig seizoen. Het is duidelijk dat ook de KVO-fans vol ongeduld uitkijken naar het nieuwe seizoen in hun nieuwe voetbalstadion. “De reacties van de supporters op facebook of als je ze hier tegen het lijf loopt, zijn fantastisch. Dat zie je ook aan de abonnementenverkoop, die nu al met 20% is gestegen. En dan moet de fandag zondag nog komen,” weet de KVO-voorzitter. Die supporters krijgen straks ook méér comfort en méér sfeer in hun nieuwe thuishaven.

Onder de nieuwe tribune opent de New Club 31 met een echte KVO-touch. Ze kunnen napraten over de match in de Filou Bierstraat boven in de tribune of op het vernieuwde Maes-Pils plein. Straks zijn onze supporters allemaal onze VIPS. Aan hen om de Versluys Arena meteen op zijn grondvesten te laten daveren.”

Met de Versluys Arena krijgt KV Oostende dit seizoen een modern up-to-date stadion, voorzien van automatische toegangscontrole en een cashless payment systeem. Daarmee lijkt de club ook naast het veld klaar om een vaste waarde te worden in de (sub)top van het Belgisch voetbal.