Van Wijk legt er meteen stevig de pees op

06 jan 2020 | Sportief

Op de eerste training na de winterbreak heeft de nieuwe trainer Dennis Van Wijk er meteen stevig de pees opgelegd. Er werd iets langer dan 2,5 u getraind. Morgen volgen nog twee trainingen vóór de groep woensdag op stage vertrekt naar het Spaanse Campoamor.

Nadat Dennis Van Wijk de groep toesprak en enkele praktische afspraken maakte, ging het meteen naar de fitnesszaal in het nieuwe oefencomplex waar fysiektrainer Joost Desender de nodige opwarmings- en stabilisatieoefeningen voorzag. Na een halfuurtje trok de groep dan naar het oefenveld, zijnde het zonder de relaviderende spelers Brecht Capon en Joseph Akpala. Zij volgen nog een aangepast schema en sluiten mogelijks in de loop van de stage weer aan bij de groep. Yaya Sane en Emmanuel Banda waren nog niet terug uit Afrika en sluiten morgen aan. Nieuwkomer Amadou Sagna was wél van de partij.

Nieuwkomer Sagna met het rugnummer 77
Op het veld werd er meteen stevig de pees opgelegd. De gevarieerde training duurde uiteindelijk iets meer dan 2,5 u en bestond uit looptesten, pass-en trapvormen en wedstrijdsituaties. Dennnis Van Wijk observeerde en stuurde bij waar nodig. Omstreeks 16.45 u zat de eerste oefensessie erop. Dinsdag volgen nog twee trainingen (10.30 u en 14.30 u), woensdagochtend vertrekt de voltallige groep vanuit de luchthaven van Oostende richting Alicante, waar via een stevige stage de laatste negen wedstrijden van de competitie worden voorbereid.