Tweede opeenvolgende zege voor beloften

09 okt 2018 | Sportief

Onze beloften boekten hun tweede opeenvolgende zege. KV Kortrijk werd op eigen veld verslagen met 1-3. Een terechte zege voor de Kustboys die daardoor een goede zaak doen in het klassement.

De match kon niet beter beginnen voor KVO want al in de derde minuut draaide Albion Gashi een vrije trap naar de eerste paal waar doelman De Smet nog net bij kon, maar het was Hasan Özkan die de bal hoog in de touwen joeg (0-1). De thuisploeg, meteen op achtervolgen aangewezen, kon KVO aanvankelijk niet bedreigen maar tussen minuut 15 en minuut 25 verloor KVO toch de controle op het gebeuren. Zo moest doelman Thomas De Bie tot 3 keer toe de meubelen redden en haalde Jelle Bataille ook nog een bal voor de doellijn weg. Dan was Oostende daar terug met eerst Jelle Bataille die voorlangs besloot, vervolgens trapte Robbie D'Haese binnen het bereik van de thuisportier en kreeg Marvin Dewaele na een snelle aanval de kans om de score te verdubbelen maar Marvin plaatste de bal net over de kruising. Op slag van rust kregen de kustjongens dan nog een koude douche over zich heen toen Olivier Coppens de bal in de winkelhaak knalde (1-1), meteen ook de ruststand.

KVO kwam door de late gelijkmaker zeker niet aangeslagen uit de kleedkamer en Jelle Bataille (voorlangs) en Robbie D'Haese (naast) zorgden meteen voor dreiging. In de 49ste minuut opnieuw een grote kans voor KVO maar Marvin Dewaele plaatste de bal naast doel. Na 55 minuten liep het fout in de thuisdefensie maar Marvin Dewaele kon net niet profiteren. Net voor het uur moest ook doelman Thomas De Bie nog eens optreden op een schot van Camara. Diezelfde Camara haalde een kwartier voor tijd Basiru Mbye onderuit en de uitstekend leidende Jurgen Brinckman legde de bal op de stip. Mbye klaarde zelf de klus en bracht KVO op 1-2. De thuisploeg probeerde de situatie nog recht te zetten maar KVO bleef vrij eenvoudig overeind en het was Emmanuel Banda die nog de grootste kans kreeg maar zijn schot was te zwak om doelman De Smet te verontrusten. In de 91ste minuut bracht Basiru Mbye de thuisploeg de genadesteek toe met zijn tweede doelpunt van de avond en legde zo de 1-3 eindstand vast.

KVO speelde met: Thomas De Bie, Robbie D'Haese (88' Mehdi Sakani), Emmanuel Banda, Marvin Dewaele (71' Basiru Mbye), Jens Peremans, Alain Lufira, Hassan Özkan, Matteo Vancutsem, Albion Gashi (67' Joseph Wembankoy), Aristote Nkaka en Jelle Bataille.