Trainingsnieuws

13 sep 2017 | Sportief

Na een vrije dag werd er met twee trainingen vandaag de pees stevig opgelegd op de Schorre. Onder een flinke zeewind werd er intensief getraind en Yves Vanderhaeghe zag een gretige groep aan het werk. "We zijn zeer tevreden over de trainingsarbeid. Alle neuzen wijzen in dezelfde richting en het is duidelijk dat iedereen er voor wil gaan."
De klemtoon lag in de voormiddag vooral op het fysieke aspect, in de namiddag werd er getraind op verscheidene wedstrijdvormen. "Tijdens die wedstrijdvormen werd er tactisch getraind, maar we staken er ook telkens een spelvorm in waarbij de nadruk vooral lag op 'winnen'. We konden dit seizoen de smaak van de zege nog niet proeven, maar we doen er op training alvast alles aan om die 'winning feeling' te creëren. Het is belangrijk dat we nu spelers hebben die hun hoofd voor elke bal willen leggen en hongerig zijn naar die eerste zege."

Vier spelers lieten de training aan zich voorbij gaan. Mathias Bossaerts (voetblessure opgelopen bij de nationale beloften) en Zarko Tomasevic (last aan de voet en de rug na interlands) blijven out en Richairo Zivkovic blesseerde zich maandag met de beloften aan de hamstrings. Kersverse papa Knowledge Musona is in Duitsland bij zijn vrouw, maar wordt morgen terug op het trainingsveld verwacht. 

Zondag om 18.00 u ontvangt KVO in eigen huis AA Gent. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor deze wedstrijd.