Trainen in de fitness: "Nu focus op Anderlecht"

12 mrt 2019 | Sportief

Zondag staat de wedstrijd tegen Rsc Anderlecht op het programma. Naar aanloop stond er een specifieke veldtraining op het programma, maar door hevige rukwinden, tot 80 km/u, besloot de technische staf om de veldtraining te schrappen en een extra krachttraining in te lassen. Van trainingscomplex 'De Schorre' trok de spelersgroep naar Basic Fit Oostende. In het krachthonk kregen de spelers een intens fitness-programma voorgeschoteld. Intussen viel er ook goed nieuws te rapen vanop het blessurefront. Indy Boonen heeft nog wat last van de lies, maar het gaat de goede kant op, ook voor Fernando Canesin (voet) is er beterschap in zicht. Aristote Nkaka is genezen en traint weer voluit. 
Wout Faes is zondag opnieuw van de partij na zijn twee schorsingsdagen. "Ik kijk uit naar de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Enerzijds omdat het tegen mijn ex-club is, maar anderzijds omdat ik dit seizoen eindelijk wil winnen van een topclub. We kunnen vrank en vrij onze kans gaan. Met het vertrek van Gert Verheyen maakten we een turbulente week door, maar nu moeten we vooruit kijken en focussen op Anderlecht én Play-off 2."

Met het oog op die laatste thuiswedstrijd rekent KVO alvast op de steun van het thuispubliek in de Versluys Arena. De laatste 200 tickets zijn deze week nog te koop in onze dienst Ticketing. Haast je dus als je er zondag nog bij wil zijn !

Gisteren kwamen onze beloften ook weer in actie. Tegen Moeskroen boekten de jongens van trainers Andy Vervenne en Jordi Lemiengre een derde, opeenvolgende zege.  Deze keer was Moeskroen het slachtoffer van dienst. Het werd 3-1.

Een jong KVO vatte de wedstrijd aan met zes spelers geboren in het jaar 2000 of later. Het zorgde voor een stevige dosis jeugdig enthouusiasme want al na een kwartier kwam KVO op voorsprong. Djadi stuurde Wuyts in het straatje en die schotelde Mbye de 1-0 voor. Daarna kreeg KVO het wel moeilijk, maar toch gaf het weinig kansen weg. 
In de tweede helft kwam KVO opnieuw vroeg op voorsprong. Bryan Wuyts profiteerde van een te korte terugspeelbal en legde de 2-0 binnen. Vijf minuten later herhaalde het scenario zich uit de eerste helft: Bryan Wuyts met de assist en Basiru Mbye met het doelpunt: 3-0. Moeskroen lukte nog een eerredder, maar de Oostendse zege kwam niet meer in gevaar. Een oververdiende zege voor de jonge Kustboys.

KVO speelde met: Thomas De Bie, Louis Gabriël, Sami Djadi (89' Dylan Wuyts), Blerind Morina, Marvin Dewaele, Basiru Mbye, Logan Ndenbe (77' Louis Broché), Pie Bekili, Mateo Vancutsem, Mehdi Sakani en Bryan Wuyts (80' Albion Gashi).