Strandtraining en veldwerk op dag 2

20 jun 2018 | Sportief

Tweede trainingsdag van het seizoen voor Gert Verheyen en co en meteen kreeg de spelerskern stevige kost voorgeschoteld met een dubbele trainingsshift. Voor het eerst sinds lang trok de volledige groep vanochtend al naar het strand. Na de middag volgde een sessie op de Schorre.

Iedereen was vroeg wakker in Hotel Upstairs vanochtend. Na de 'On-Boarding'-dag, met in de vooravond een teamactiviteit in eigen stadion en een welkomstbarbecue, moest de spelersgroep immers inchecken in het nieuwe, hippe hotel net voorbij het Casino - Kursaal van Oostende. Vanochtend verschenen alleen maar gelukkige gezichten aan de ontbijttafel. De openingsavond was iets bijzonders geworden, het comfort en het ontbijt in het hotel waren perfect en dus kon de hele groep met plezier beginnen aan de strandloop richting het sportstrand van Oostende.


Daar had physical coach Joost Desender met de rest van de technische staf een gevarieerde training uitgewerkt, met fysieke proeven en alternatieve sporten, zoals volleybal en tennisvoetbal. Gericht conditioneel bezig zijn, met toch een stevige brok spelplezier, zo blijkt. Jacques Caluwé nam de spelers op het einde nog mee in zee.

Na een verkwikkende douche in de Versluys Arena en een lunch op de Schorre volgde na de middag, om 15u, nog een tweede veldtraining op de Schorre. Alleen François Marquet moest wat verzorging krijgen na een kwalijke trap op de eerste training gisteren.

Ook morgen, vrijdag en zaterdag wordt nog intensief getraind. 
Meer foto's op onze facebookpagina.