Sterke Faes, Vanlerberghe en Zivkovic

17 okt 2018 | Sportief

Onze vaste waarden Wout Faes en Jordi Vanlerberghe hebben zich met de U21 van de Rode Duivels geplaatst voor het Europees Kampioenschap dat halfweg 2019 wordt gespeeld in Italië. Onze jonge Duivels hadden aan een gelijkspel in Zweden al genoeg om zich te kwalificeren. Maar ze maakten er een demonstratie van en wonnen met 0-3. Proficiat Wout, Jordi en Rocky Bushiri, die ook deel uitmaakte van de selectie.

Wout Faes en Jordi Vanlerberghe kwamen aan de aftrap van deze cruciale wedstrijd. De Jonge Duivels kwamen na 29 minuten op voorsprong met een doelpunt van onze ex-KVO-spits Nany Landry Dimata. De huidige aanvaller van Anderlecht verdubbelde de score net voor de rust. In de tweede helft maakte Lukebakio het helemaal af, 0-3.

Volgend seizoen mogen Faes, Vanlerberghe (en hopelijk ook Rocky Bushiri) dus hun koffers pakken voor het EK in Italië. Knappe prestatie van onze Kustboys!
Vandaag keren ze terug uit Zweden, na een tussenlanding in Amsterdam. Morgen sluiten Faes en Vanlerberghe weer aan bij de groep in voorbereiding op de match tegen AA Gent zondag.

Ook Richaïro Zivkovic deed het uitstekend bij Jong Oranje, dat met 3-0 won van Oekraïne. Turbo Zivko  gaf de assist aan Kluivert voor de openingsgoal na 20 minuten. Wat later verdubbelde hij zelf de score. Halfweg de tweede helft maakte hij er dan nog 3-0 van.
Hopelijk kan hij zijn vormpeil aanhouden voor de wedstrijd van zondag.

En dat zouden we ook mogen hopen van Fabrice Ondoa, die voor Kameroen de 0 hield tegen Malawi. Het werd weliswaar een magere 0-0 tegen het nummer 125 van de wereld, maar de Ontembare Leeuwen (waarmee Hugo Broos de Africa Cup won) blijven leider in hun groep.

Onze andere internationals, Tomasevic en Sakala, zijn intussen alweer bij de groep.