Stagedagboek dag 5/6: Willem II - KVO 2-1

06 jul 2019 | Sportief

samenvatting wedstrijd hieronder

Vrijdag stond er slechts één training op het programma, in de namiddag was de spelersgroep vrij. Zaterdag werd in Rijen (nabij Breda) de Nederlandse eersteklasser Willem II partij gegeven.

De eerste helft in Willem II - KVO was er eentje van veel middenveldspel. De eerste poging viel pas na 25 minuten te noteren, maar Dutoit had geen enkele moeite met het afstandsschotje. Beide clubs hadden het beste bewaard voor de laatste vijf minuten. Eerst kon Pavlidis de score openen toen hij alleen voor doel Dutoit omzeilde. Al moet wel gezegd dat er een stevig buitenspelgeurtje aan was. KVO reageerde echter meteen. Eerst redde doelman Velthuizen nog de kopbal van Banda, luttele seconden later gaf nieuwkomer Palaversa zijn visitekaartje af met een knap afstandsschot: 1-1 aan de rust.

In de tweede helft viel er meer doelgevaar te noteren dan in de eerste. Het begon met een redding van Dutoit op een schot van McGarry, aan de overzijde testte Skulason de vingertoppen Velthuizen. Op een kwartier van het einde kwamen de Nederlanders op voorsprong na knap samenspel tussen Zuijderwijk en Vrousai, die laatste rondde knap af oog in oog met Schelfhout. KVO kwam in het slot nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker maar het schot van Marquet trof de paal en Rajsel en Mbye kregen hun schoten net niet binnen het doel. Op basis van de kansen verdiende KVO wel een gelijkspel, maar Willem II bleek net iets efficiënter.

Opstelling: Dutoit, Skulason, Milovic, Sane, Capon, Palaversa, Banda, Vargas, Boonen, Fashion, Guri.
Vanaf 60' minuut: Schelfhout, Ndenbe, Lombaerts, Tanghe, Bataille, Marquet, Neto, Canesin, Rajsel, Mbye, D'Haese.