Stagedagboek dag 4: Teambuilding per fiets

04 jul 2019 | Sportief

Donderdag werd er voor het eerst één keer getraind in plaats van twee keer. Dat betekent echter niet dat de spelers op hun lauweren konden rusten. Na een pittige ochtendtraining - waarbij de focus lag op balbezit en matchvormen - stond er in de namiddag een sportieve teambuilding op het menu. In groepjes van vier of vijf spelers werkten ze een fietstocht van 30 km af.

Fernando Canesin zag dat het goed was
Echter niet zomaar een fietstocht, maar een tour met verscheidene proeven, gaande van slalom tot balanceren op een balk en van een fotozoektocht tot een flessenzoektocht in het zwembad. Kortom, een leuke mix van fysiek, lenigheid, teamwork en denkwerk. "Een teambuilding hoort bij een stage," aldus Kare Ingebrigtsen. "Het komt er op aan om veel variatie te steken in de activiteit en daar is onze Team Manager Rik Coucke zeker in geslaagd. De spelers hebben zich geamuseerd, ze leerden elkaar beter kennen én er kwam ook wat fysiek aan te pas. Kortom, missie geslaagd."

Ronald Vargas tijdens de zwembadproef
De dag werd afgesloten met een BBQ, waarop traditioneel de nieuwkomers een liedje ten berde brachten. Ari Skulason stal alvast de show met een mix tussen IJslands theater, dans en zang. "Mijn liedje gaat over een onbereikbare liefde," aldus onze nieuwe linksachter. "Dat moet je toch wat passie en drama brengen hé. De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik dit nummer bij al mijn clubs breng." Als bisnummer - ook al traditie - bracht 'Lucsje' Benthein zijn eigen versie van de 'Vismarkt', tot groot jolijt van de spelersgroep. Last but not least werd de winnende teambuilding-groep getrakteerd op een flesje champagne. Nicolas Lombaerts speelde met plezier garçon voor het winnende vijftal Dutoit-Canesin-Palaversa-Sakala-Rajsel. Santé !

Proficiat aan de winnaars van de teambuilding