Stagedagboek dag 1

08 jan 2020 | Sportief

Voor dag en dauw verzamelen de spelers om 4u in de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, waar ze om 6u de TUI-vlucht richting Alicante nemen. Omstreeks 9.30u komt de ploeg aan in het hotel in Campoamor, waar ze meteen een ochtendwandeling maken en de terreinen verkennen. En die liggen er echt wel perfect bij. "Een biljartje hé," aldus Dennis Van Wijk. "De meerwaarde van zo'n stage ligt hem in de goede faciliteiten, de perfecte weersomstandigheden en het feit dat het team een week bij elkaar is. Zoiets schept een band en dat is belangrijk. Maar de focus ligt natuurlijk wel gewoon op goed trainen. En daar beginnen we deze namiddag mee."

Boezemvrienden Bataille en D'Haese op de TUI-vlucht richting Alicante
Maar niet voordat de spelers een stevig én sportief middagmaal nemen én een middagdutje doen. "Slaap wordt nog vaak onderschat in het voetbal," aldus fysiektrainer Joost Desender. "De spelers moesten afgelopen nacht tussen 2 en 3u uit de veren en een vlucht kruipt ook altijd in de kleren. Dan is rust en slaap zeer belangrijk vooraleer we de trainingen aanvatten. Het risico op blessures wordt zo stevig ingeperkt."

Om 16u vatten de spelers de namiddagtraining aan onder een aangenaam zonnetje. Joost Desender leidt de opwarming, die vooral bestaat uit stabilisatie en coördinatie. Daarna volgt een mix van wedstrijdsituaties, pass-en trapvormen, loopsessies en technische spelletjes zoals tennisvoetbal. Een gevarieerde training dus die om 17.30 u wordt beëindigd. "Voor een eerste dag is dit meer dan voldoende," aldus Dennis Van Wijk. "Morgen trainen we twee keer en dan zal het er al meteen iets pittiger aan toegaan."

De opwarming van Joost Desender
Brecht Capon en Joseph Akpala trainden vandaag nog hoofdzakelijk individueel. Zij voeren de intensiteit langzaam maar zeker op en sluiten wellicht eerstdaags aan bij de groep.