Stage Murcia Dag 7: Pittige training en geslaagde teambuilding

12 jan 2018 | Sportief

Op de voorlaatste dag van de winterstage in Murcia kreeg de spelersgroep van Adnan Custovic nog  een stevige ochtendtraining te verwerken. Na de middag zorgde teammanager Rik Coucke voor een supergeslaagde teambuildingsactiviteit in San Pedro del Pinatar. Stevig loop- en fietswerk afgewisseld met leuke opdrachten.

Nog vijf dagen voor de ontzettend belangrijke wedstrijd tegen Genk en dan mag er nog eens stevig doorgetraind worden. Na de warming-up en enkele coördinatie-oefeningen kreeg de groep verschillende loopacties voor de voeten geschoven, samen met diverse passingvormen aan een hoog ritme. Op het einde zorgden enkele ‘high intensity runs’ nog voor een stevig dessertje.

Michiel Jonckheere trainde opnieuw niet mee, hij heeft opnieuw last van zijn hiel en achillespees en is wellicht een tijdje buiten strijd. In België zal zijn toestand geëvalueerd worden. Ook Siani en Ndenbe hadden nog wat last en konden niet helemaal mee trainen.

Teambuilding voor slimme en vaardige voetballers

Coach Adnan Custovic had voor de namiddag de ploeg ingedeeld in een 7-tal teams. Per vier moesten ze vanuit de Pinatar Arena een uitgestippeld parcours afleggen, waarbij onderweg hun behendigheid op verschillende vlakken op de proef werd gesteld. Knap werk van teammanager Rik Coucke, die als ex-militair, duidelijk ervaring heeft met dergelijke sessies.

Het parcours in San Pedro del Pinatar was 8 kilometer lang. Elke groep van 4 kreeg twee fietsen om de omloop in de stad af te leggen op basis van een google-maps kaartje. Twee spelers moesten dus lopen, de andere twee fietsen. Of ze wisselden af, of nog beter… wie slim was nam zijn ploegmaat mee op het stuur.


Soms was de plaats van de opdracht vinden al een hele opgave. Samen met de trainers waren heel diverse proeven uitgewerkt.
Op een lokaal pleintje moesten ze 10 keer met een bal van 2 kilogram naar een basketring gooien – Emmanuel Banda toonde zich een uitstekende basketter trouwens.
Daarna volgden een behendigheidsproef met de fiets.


Een trap-en afwerkingsopdracht op het strand, Mike Vanhamel bleek een koele afwerker.
Een gidsproef, waarbij één speler geblinddoekt op een paar vierkante meter potjes moest oprapen. Zijn maats moesten hem daarbij gidsen.
Na twee fotoproeven waarbij creativiteit nodig was, volgde nog een ‘slimme’ opdracht. De spelers moesten met vier op een dunne balk gaan staan, waarbij de twee buitenste personen van plaats moesten wisselen, zonder dat iemand op de grond ging staan. Even nadenken dus en dat deed de sluwe Brecht Capon het beste. Hij en zijn groep klaarden de klus in amper 4 (VIER!) seconden!

De tocht eindigde met een potje ‘surplacen’ aan de Pinatar Arena. Een koud kunstje bleek voor – verrassend misschien – de twee Ibrahima’s (Conte en Bah), die het twee tot drie minuten vol hielden.
Wie de winnaar geworden is, weten we vanavond pas na het eten, want de finale is een groots Uno-tornooi met een heel aantal specialisten in de groep.

Lombaerts kan training hervatten

Intussen is Nicolas Lombaerts op het thuisfront voor nieuwe onderzoeken naar het ziekenhuis gegaan. Hij kon al een looptraining afmaken. Maandag moet blijken hoe zijn toestand is geëvolueerd.
Vanavond vertrokken verzorger Bart Brackez en kiné Dieter al met de bestelwagen naar huis terug. Zondagochtend moet alles immers klaar zijn op de Schorre. We wensen hen een behouden terugreis. De rest van de ploeg vertrekt morgen en landt om 22u in Oostende.