Stage Murcia Dag 5: KV Oostende - FC Aue 2-0

10 jan 2018 | Sportief

Tegen Stuttgart koos Adnan Custovic nog voor -min of meer- een type-elftal. Voor de tweede wedstrijd tegen de Duitse tweedeklasser FC Erzgebirge Aue krijgt de jeugd volop zijn kans. Achterin lopen met Bushiri, Van der Heyden en Ndenbe drie -20 jarigen naast de ervaren Brecht Capon.
Van bij de aftrap neemt KV Oostende het initiatief. Na een snelle actie tikt Canesin de bal tot in de 16, waar Vandendriessche komt aanstormen, maar als hij wil afdrukken,  duwt een Duitse verdediger in hoekschop.

Met een onuitgegeven elftal probeert KVO het tempo hoog te houden. Pas na een kwartier komen de Duitsers even opzetten, met een vrije kopkans die wordt afgevlagd wegens buitenspel. Na goed 18 minuten mag Ibrahima Conte een vrije trap nemen vanop de linkerflank. De bal gaat richting tweede paal, Akpala kopt perfect terug en Bushiri vlamt de bal van dichtbij tegen de touwen.1-0, na een perfecte actie. De jeugd scoort voor KVO!

En onze Kustboys blijven doorduwen. Twee minuten later is Conte alleen op weg naar het Duitse doel, maar doelman Jendrusch zit er goed tussen. Pas net voor het halfuur komen de Duitsers nog eens. Na een weggewerkte vrijetrap valt de bal op de slof van Pepic. Zijn grondscherend schot zoeft nipt naast.

Daarna neemt KVO het weer helemaal over. Ingestudeerde vrije trap van Conte, breed voor Musona, die zijn schot een metertje over krult.
Zes minuten voor rust verdubbelt de score dan toch. Musona zwiept de bal vanop links naar de tweede paal, waar Brecht Capon doet wat hij al eerder dit seizoen een paar keer deed… perfect afwerken. 2-0, na alweer een mooie collectieve actie.
Ei zo na wordt het bijna meteen 3-0 als Akpala een assist van Canesin afwerkt. Maar de Nigeriaan staat net buitenspel.  Het blijft 2-0 na 45 minuten.

Geen wissels bij de rust. De Duitsers willen meteen de bakens verzetten. Vanhamel reageert gepast op een zwaar schot. De Oostendse doelman kan zich op deze manier ook eens onderscheiden.
Oostende kan de wedstrijd onder controle houden. Na 60 minuten viert Franck Berrier zijn rentree. Samen met Rezaeian komt hij Capon en Musona vevrangen.
Iets later moet ook een geblesseerde Ndenbe naar de kant. Bjelica komt hem vervangen.

De tweede helft kabbelt rustig voort, zonder problemen voor KVO tot in de 73ste minuut plots een Duitse pegel uiteenspat op de lat.
In het slotkwartier worden Akpala en Canesin nog gewisseld voor Ibrahima Bah en Jelle Bataille.
Maar veel animo is er niet meer, behalve bij een laatste Duitse kans, die perfect wordt afgeblokt door de voetveeg van Mike Vanhamel.

Het blijft 2-0 na een perfecte wedstrijd van een onuitgegeven KV Oostende. En opsteket voor Mike Vanhamel, want hij heeft er een clean sheet bij.
De laatste rechte lijn richting KRC Genk kan met een overwinning worden ingezet.