STAGE MURCIA DAG 4: Lombaerts naar huis, Musona weer fit

10 jan 2018 | Sportief

Van de nederlaag tegen VfB Stuttgart is één dag later weinig blijven hangen in de hoofden bij KV Oostende. Terwijl Nicolas Lombaerts in alle vroegte het stage-oord verliet om in België een tweede opinie te vragen, na zijn kwalijke val gisteren, stond voor de helft van de spelerskern een recuperatie-training op het programma. De andere helft trainde twee keer voluit.  

Physical coach Joost Desender had een leuke circuittraining uitgewerkt voor de ochtendsessie. Twee tegen twee moesten de spelers -via een doorschuifsysteem- allerlei spelvormen afwerken. Van “voetbalgolf” tot een variant op tennisvoetbal. Zo bleef iedereen actief bezig, met voldoende recuperatie en toch een belangrijk competitie-element.

De spelers die gisteren bijna de hele wedstrijd afwerkten kregen daarna rust voorgeschreven. De cooling-down in het buitenzwembad (water amper 6 graden) zorgde voor hilariteit bij sommige spelers. Na de middag werden ze door totaaltherapeut Jacques Caluwé meegenomen voor een herstelprogramma met o.a. yoga en oefeningen in het binnenzwembad.

De rest van de groep trainde stevig door, in de voormiddag via balbezittraining en in de namiddag speelden ze korte, pittige partijen en volgden er nog afwerkingsoefeningen.

Nicolas Lombaerts nam vanochtend vroeg zijn vlucht naar België, waar hij zijn longen nog eens laat onderzoeken.
Bij de blijvers moest Michiel Jonckheere opnieuw naar de kant. Hij is dan toch niet helemaal hersteld van zijn letsel aan de hiel. Siani (kniestoot) en Canesin (voet) bleven binnen voor verzorging. Capon en Musona trainden probleemloos voluit mee.

Morgen om 15u speelt KV Oostende in San Pedro Pinatar tegen de Duitse tweedeklasser FC Erzgebirge Aue.
Op deze website en twitter krijg je een verslag van de wedstrijd