Stage dag 5: Recuperatie en ontspanning na wedstrijd tegen Schalke

11 jan 2017 | Sportief

Na de knappe wedstrijd tegen Schalke 04 gisteren mocht de riem er vandaag heel even af bij de troepen van coach Yves Vanderhaeghe. Het accent lag vooral op recuperatie (voormiddag) en teambuilding (namiddag). Rond een meer in de buurt van het hotel kon iedereen zich uitleven op quads.

De vijfde dag van de stage in Algorfa (Alicante) begon iets later dan de voorbije dagen. Na de intensieve wedstrijd (met 10 tegen 11!) kregen de spelers een uur langer rust vanochtend. Pas om 11u werden ze op het trainingsveld verwacht voor een sessie van anderhalfuur.
Na een opwarming zonder en met bal volgde een extensieve training, iets rustiger met meer herstel. Kleine passingvormen in verschillende variaties, oefeningen op balbezit met snelle omschakeling en uiteindelijk afwerkingsvormen met jongleren en kopspel.

Deze namiddag konden de snelle en handige jongens in de kern zich ongeremd uitleven. Met de bus trokken de volledige selectie en de hele staf naar Torrevieja, op zowat 10km van het hotel. In Adventure Park Lo Rufete daagden ze elkaar uit voor een partijtje mini-golf (om op te warmen), maar daarna moest het meest spectaculaire nog komen.
Ronkende motoren van quads, een stevige helm opzetten en het gashendel opentrekken tijdens een toertocht in de droge zand- en rotsvlakte rond een meer.
Het zorgde bij momenten voor hilariteit en een sensationele kick.

Alles verliep gelukkig veilig en gecontroleerd, zodat iedereen heelhuids terug in Golfhotel La Finca arriveerde.
Intussen waren Yves Vanderhaeghe en sportief directeur Luc Devroe naar Pinatar afgereisd om de oefenmatch van KRC Genk te gaan bekijken.

Vanavond na het diner zijn de ‘slimmeriken’ aan zet. Brecht Capon en Michiel Jonckheere warmden zich tijdens een partijtje Scrabble -met kiné Geert Leys - al op voor het grote werk … de KVO-bollebozenkwis.

Teammanager Rik Coucke is van alle markten thuis en puzzelde een boeiende en alles behalve makkelijke kwis in elkaar over 10 ronden.Het extra-sportieve team bestaande uit dokter Chris Goossens, osteopaat Axel Boen, persverantwoordelijke Bram Keirsebilck, verzorger Bart Brackez, kinesist Geert Leys en materiaalmannen Robert Chaffart en Lucje Benthein wonnen het pleit en mogen zich dit jaar 'De Slimste Kwisploeg' van de stage noemen.