Stage dag 3: Leuke trainingsvariatie in Algorfa: intens én tegelijk fun

09 jan 2017 | Sportief

Dag 3 van de trainingsstage in Algorfa is er ééntje geworden onder een stralende zon, een helblauwe hemel, bij temperaturen van 16 tot 18 graden. Geen wonder dus dat de selectie van Yves Vanderhaeghe zich vandaag echt wel in het zweet heeft gewerkt. De technische staf had twee trainingssessies voor de groep in petto. Een uitstekende mix van hard werk en plezier, met o.a. een kort partijtje wandelvoetbal… voor één keertje was het toegestaan. Het relaas van een prima stagedag.

Zodra de vroege ochtendzon komt piepen, is de KVO-spelerskern al wakker in het Golfhotel La Finca. Na een rijkelijk en gevarieerd ontbijt (en durf niet te laat komen!) om 8u, volgt verzorging, wat fitness/blessurepreventie en om halftien trekt de hele groep te voet naar het 10 minuten verder gelegen trainingscomplex voor de langste training van de dag.
De ochtendtraining start met een aantal oefeningen met bal in kleine groepen. Bij het rondtikken op kleine ruimte, met 6 tegen 2, gaat het tempo meteen de hoogte in. Nadien wordt een hele training lang gewerkt op looplijnen, passing en afwerken. Patronen worden er ingeslepen, hier en daar wordt eens gefoeterd en gesakkerd, spelers jutten elkaar op, fel gejuich vult het afgeschermde oefenveld bij een succesvol afgeronde actie. Na bijna twee uur werken, zag coach Vanderhaeghe dat het goed was. Het laatste fluitsignaal was welgekomen voor velen, tijd voor het middagmaal en wat rust.
Tot 16u kon iedereen op adem komen. Kiné’s Bart Brackez, Axel Boen en Geert Leys namen enkele spelers onder handen voor een deugddoende massage. Dokter Goossens checkte de hartslagmeters en de technische staf tekende de plannen voor de volgende training nog eens uit. Tussendoor was er ruimte voor ontspanning, kaarten, even pitten op het zonnige terras of een tornooitje play-station.

Namiddagtraining: spelvormen maken de competitiebeesten wakker

De tweede oefensessie zorgde voor een aantal verrassingen. Geen zuivere voetbaltraining deze keer, maar wel een knipoog naar andere sporten wakkerde de competitiegeest aan. Op drie terreinen speelden zes teams tegen elkaar. Op het eerste veld stond een partijtje hockey geprogrammeerd, het tweede terrein was voor een spelletje handbal/voetbal (de bal moest vertrekken vanuit de handen en met de voet in de handen van een teamgenoot worden gespeeld of die teamgenoot kon in één tijd afwerken op doel.) Op het laatste, kleine veldje volgde nog een partijtje ‘alternatief sjotten’ met drie spelvarianten (wandelvoetbal, twee spelers die aan elkaar worden vastgemaakt en een wedstrijdje waarbij enkel met het hoofd mocht gescoord worden.) Hilariteit alom bij sommige acties. Bekijk op onze facebookpagina zeker de compilatie die persverantwoordelijke Bram Keirsebilck maakte!

De jongens zijn zo toch intensief bezig, maar beseffen het niet omdat het net zo plezant is,” vertelt coach Yves Vanderhaeghe. Creatieve trainingen dus van de hoofdcoach en zijn team (Adnan Custovic, Gino Caen, Jordi Lemiengre en Patrick Deman).

Nog andere spelvormen kwamen daarna aan bod, om uiteindelijk af te ronden met een sessie afwerken op doel. Ook hierbij braken de competitiebeesten helemaal los. Niet altijd een pretje voor de doelmannen, want de kanonnen stonden op scherp. Bij het trappen vanop afstand knalden vooral Mathias Bossaerts en Nany Landry Dimata enkele aardige ‘potten’ binnen, tot groot jolijt van voorzitter Marc Coucke, die op het einde van de training het talent kwam bewonderen.

Na anderhalfuur was het welletjes voor vandaag. Douchen, eten en de kiné’s mogen weer aan de slag. Ook materiaalmannen Luc Benthein en Robert Chaffart hadden meer dan hun handen vol met de tonnen was, want morgenochtend moet alles opnieuw perfect klaarliggen voor dag 4 in Algorfa.

Dan staat een ochtendtraining op het programma en om 17u is er de wedstrijd tegen Schalke 04 in Benidorm. We bieden jullie morgenavond een samenvatting aan en als de omstandigheden het toelaten, wordt de wedstrijd misschien live getoond via onze site.