Stage dag 2: lange training en Spaans voetbal

08 jan 2017 | Sportief

Om 8 u stipt meldden alle spelers zich in de ontbijtzaal voor de officiële weging. Elke speler moest op de weegschaal staan om te kijken of er tijdens de vakantiedagen geen kilo's zijn bijgekomen. En het moet gezegd, onze spelers hebben zich gedragen tijdens de vakantie.

Even vóór 10 u liepen de spelers in groep richting het trainingsveld en dat is toch al snel een tiental minuten bergop. Op het trainingsveld konden ze evenmin op hun lauweren rusten want de trainersstaf had een pittige oefensessie in petto.
Eerst wachtte hen een parcours met gewichten, springtouwen, buikspier- en krachtoefeningen en daarna werden de looplijnen onderhouden door middel van pass- en trapvormen. Vervolgens werden die looplijnen in praktijk omgezet tijdens verscheidene wedstrijdvormen.

Verscheidene krachtoefeningen op het programmaOok de doelmannen werkten zich in het zweet
Tot slot mochten onze spelers hun technische bagage etaleren in één tegen één - situaties. Daar werden dan ook enkele knappe acties en dito doelpunten genoteerd. Na een training van maar liefst twee en een half uur trok Yves Vanderhaeghe een streep onder deze oefensessie.

Bezoek van Karel Geraerts die zijn ex-ploegmaat Joseph Akpala groet

In de namiddag mocht onze spelersgroep zich wat ontspannen. Veel spelers kozen voor een deugddoende massage of een plons in het binnenbad maar andere spelers hadden meer oog voor het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Oostende. Helaas werd er geen live videostream gevonden ...

Om 17 u trok de voltallige delegatie richting Elche om een wedstrijd bij te wonen van de lokale tweedeklasser. Ons weireldploegsje zag de thuisploeg met 2-3 de boot ingaan tegen Cadiz. Ondanks de nederlaag van Elche zagen onze spelers een onderhoudende pot voetbal. Na het avondmaal trokken onze Oostendse voetballers moe maar voldaan richting slaapkamer want morgen wacht alweer een intensieve trainingsdag met twee trainingen.

De KVO-delegatie zag Elche met 2-3 verliezen

Bekijk alle foto's en video's op onze FB-pagina en in onze mobile app.