Selectie en voorbeschouwing KVO - STVV (PO2)

14 mei 2019 | Sportief

Selectie (18): Dutoit, Ondoa, Faes, Milovic, Lombaerts, De Bock, Nouri,  Ndenbe, Nastic, Bataille, Vandendriessche, Vanlerberghe, Jonckheere, Marquet, Nkaka, Sakala, Guri, De Sutter. 
Geblesseerd: Boonen, Canesin, Capon, Coopman, D'Haese. 

Voorbeschouwing

Woensdag ontvangt KV Oostende Sint-Truiden in de Versluys Arena. Om 20.30 u wordt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op gang getrapt. 

Afgelopen zaterdag ging KVO met 0-3 de boot in tegen Westerlo. Het werd een wedstrijd in mineur, het enige lichtpuntje van de wedstrijd was het wederoptreden van KVO-routinier Michiel Jonckheere. Hij speelde voor het eerst in anderhalf jaar weer in de Versluys Arena en betrad onder luid applaus van de thuisaanhang het veld. "Ik had niet verwacht dat ik zo snel in de wedstrijd mijn rentree mocht vieren. Door de blessure van Robbie kreeg ik voor de tweede week op rij speelminuten. Makkelijk invallen was het niet, maar ik heb toch proberen mijn mannetje te staan op het middenveld. Het applaus van het Oostendse publiek deed wel veel deugd. Hopelijk kunnen we hen morgen toch nog eens iets laten zien want het was dit seizoen gewoon te weinig."

De vorige confrontatie met Sint-Truiden, op speeldag 4 van PO2, eindigde op 1-0 verlies. De laatste keer dat Sint-Truiden op bezoek was in de Versluys Arena werd het 1-1. Voor KVO wist Laurens De Bock te scoren.
STVV speelde op de vorige speeldag 2-2 gelijk tegen Eupen. De Kanaries gaven een 2-1 voorsprong uit handen en staan op twee speeldagen van het einde op 3 punten van leider Charleroi. Zet KVO de Truienaars een hak richting groepswinst? We zien het woensdag.

Met het seizoenseinde in zicht konden de fans ook stemmen voor de meest verdienstelijke speler van het afgelopen seizoen. Vóór de aftrap van de wedstrijd wordt de top drie bekendgemaakt en krijgen ze hun bekers uit de handen van Burgemeester Bart Tommelein, ex-speler Tony Obi en een supporter die heeft gestemd en het dichtst de schiftingsvraag benaderde.