Sébastien Siani neemt afscheid en trekt naar Antwerp

31 jan 2018 | Sportief

Na de ochtendtraining maakte Sebastien Siani zijn kastje op de Schorre leeg om richting Antwerpen te trekken. Siani maakt straks het seizoen vol op de Bosuil en heeft zo de transfer beet, waar hij al sinds deze zomer op wachtte. KV Oostende wou zijn aanvoerder niet langer tegenhouden. Op zijn 32ste was het voor de Kameroener misschien wel de laatste kans om elders zijn kans te wagen.

KV Oostende bedankt zijn aanvoerder voor vijf mooie jaren in het Albertpark/de Versluys Arena. Siani belandde in januari 2013 aan de kust en loodste KVO enkele maanden later weer naar de hoogste klasse. In de galamatch als kersverse kampioen scoorde hij toen trouwens zijn eerste doelpunt voor KVO op de Bosuil.
In die eerste klasse bleek hij de voorbije jaren ook op het hoogste niveau een betrouwbare draaischijf te zijn op het middenveld.
Dit seizoen scoorde hij in Marseille nog het eerste Europese doelpunt voor KVO, maar daarna liep het voor hem en de hele ploeg wat minder. Hij had de voorbije maanden al vaker aangegeven dat hij graag nog eens zijn geluk elders zou beproeven. KV Oostende wou Siani nu deze kans geven. We wensen hem in elk geval bijzonder veel succes.

Intussen haalde KVO met Aristote Nkaka van Moeskroen al een nieuwe middenvelder binnen. Welkom aan deze belofteninternational !

Eind juli scoorde Siani nog op Marseille, nu vertrekt hij naar Antwerp