Schorsing Andile Jali is bevestigd

08 nov 2017 | Sportief

De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond bevestigt de schorsing van Andile Jali voor de komende twee speeldagen. Onze centrale middenvelder kreeg rood voor zijn overtreding afgelopen zondag tegen SV Zulte Waregem. KV Oostende ging aanvankelijk niet akkoord met de minnelijke schikking van 2 speeldagen, maar ook na de debatten voor de Geschillencommissie krijgt Jali dus geen genade. De Zuid-Afrikaan mist zo de wedstrijden tegen Standard (18 november) en Eupen (25 november).

Jali is intussen naar zijn thuisland afgereisd  voor een interland met Zuid- Afrika tegen Senegal, komende vrijdag.
Sebastien Siani speelt zaterdag met Kameroen tegen Emmanuel Banda en Zambia.

Ook een aantal andere KVO-spelers ontbreken voorlopig op training door interlandverplichtingen. Ramin Rezaeian reist met Iran naar Panama voor een vriendschappelijke wedstrijd morgenavond.

Richairo Zivkovic, die zondag zijn eerste officiële KVO-doelpunt maakte, is opgeroepen voor de Nederlandse U21, die overmorgen spelen tegen Andorra.
Hasan Özakan is geselecteerd voor de Turkse U21 en speelt tegen België.

En onze youngsters Bataille, Ndenbe en D’Haese spelen met de Belgische U19 vandaag tegen Liechtenstein en op 11 november tegen Macedonië in de voorronde van het EK.

Intensieve, fysieke training voor de rest van de kern

Adnan Custovic moet het de komende week dus met een beperkte kern doen. De hoofdcoach geeft zijn groep straks, na de schitterende prestaties van de voorbije weken, enkele extra dagen vrij. Maar intussen legt hij er wel stevig de pees op.
Gisteren kreeg de volledige selectie een fysieke paraatheidstest over 5 x 1000 meter te verwerken. Nieuwbakken physical coach Joost Desender zag een scherpe en gretige groep die conditioneel duidelijk wel sterk staat.

Ook vandaag lag het accent hoofdzakelijk op het stevige fysieke werk en werd er getraind aan een hoge intensiteit. Op het einde van de lange trainingssessie was er tijd voor “fun” met enkele jongleer-en kopspelletjes, die door de kustboys wel gesmaakt werden.

Alleen Mathias Bossaerts moest vroegtijdig de training staken. Hij voelde zich misselijk (buikgriep).
Goed nieuws was er dan weer voor Michiel Jonckheere die na een lange inactiviteit vanaf volgende week de training mag hervatten.
Michiel kan dus langzaam aan denken aan een terugkeer.