Sander Coopman naar KVO

31 aug 2018 | Sportief

KVO heeft in extremis nog Sander Coopman (23) aangetrokken. De aanvallende middenvelder komt over van Club Brugge en ondertekende een contract voor 4 seizoenen (Bekijk video onderaan dit artikel)
 

Sander Coopman is een rasechte West-Vlaming en een jeugdproduct van Zulte Waregem. Hij trok op 12-jarige leeftijd naar Club Brugge, waar hij de jeugdrangen doorliep tot en met de eerste ploeg. Bij Club debuteerde hij eind 2014 tijdens een Europese wedstrijd tegen Helsinki. In de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 werd Coopman door Club uitgeleend aan Zulte Waregem. In zijn eerste seizoen aan de Gaverbeek was hij vooral belangrijk als gouden invaller. Zo kwam hij in de bekerfinale tegen KVO in de ploeg na 55 minuten spelen én scoorde hij ook. Het seizoen erop ontpopte hij zich helemaal als basisspeler én smaakmaker op het Waregemse middenveld. Dit seizoen werd hij door Club Brugge teruggeroepen, maar in de voorbereiding werd het al snel duidelijk dat blauw-zwart hem geen prominente rol zou geven. Hij trainde de afgelopen tijd zelfs mee met de B-kern. Vele clubs waren zijn prestaties van bij Zulte Waregem echter niet vergeten en er was dan ook veel interesse voor de middenvelder. Uiteindelijk is het dus KVO dat aan het langste eind trekt, ook omdat Coopman zélf absoluut naar KVO wou. "Ik ben een echte West-Vlaming die verknocht is aan de streek," aldus Sander Coopman. "Mijn voorkeur ging er dus naar uit om in de provincie te blijven spelen. Bij een familiale club als Zulte Waregem kende ik een goede tijd en ik ben ervan overtuigd dat KVO ook zo'n warme club is. Bovendien ken ik Gert Verheyen nog van bij de U19 en ook dat gaf de doorslag. De ploeg heeft ook gezonde ambities dus mijn persoonlijke keuze was snel gemaakt."
Hugo Broos is alvast zeer blij dat de transfer toch nog doorging. "Het was geen geheim dat we Coopman al langer wilden. Ik ben dan ook tevreden dat we dit dossier op de laatste dag nog konden afronden. We misten nog iemand die in de rug van de aanval het spel kan maken. Coopman is zo iemand, hij zal zeker voor een surplus aan voetballend vermogen zorgen."