Samenvatting Schalke 04 - KVO 2-1

10 jan 2017 | Sportief

KVO verloor in Benidorm met 2-1 van het Duitse Schalke 04, nadat het meer dan een uur met tien speelde na de heel strenge uitsluiting voor Yassine El Ghanassy.

Voor het oog van een duizendtal toeschouwers leek KVO aanvankelijk wat onder de indruk van de club met de grote naam uit Gelsenkirchen en het wedstrijdbegin was dan ook helemaal voor de 'Königsblauwen'. Dutoit moest al snel redding brengen op een poging van Avijaj.
Maar KVO herstelde al snel het evenwicht en onze jongens groeiden naarmate de eerste helft vorderde. De eerste kans voor KVO was zelfs meteen raak. Een voorzetschot van Conte ging via de doelman op de lat en Nicklas Pedersen was goed gevolgd om de 0-1 binnen te koppen.
Enkele minuten na de openingsgoal van Pedersen nam de scheidsrechter een wel heel zware beslissing. Yassine El Ghanassy kreeg na vermeend protest twee gele kaarten op rij en werd zowaar uitgesloten. Een domper op deze nochtans faire wedstrijd.
De organisatie stond goed bij KVO en ook met tien man kwamen onze jongens eigenlijk nauwelijks in de problemen. Een dikke vijf minuten voor de rust vonden de Duitsers na knap samenspel dan toch een gaatje in de Oostendse afweer en debutant Dutoit was kansloos op het schot van Avdijaj: 1-1, meteen de ruststand.

Pedersen bracht KVO op voorsprong

Schalke 04 stelde aan de rust voor om de tweede helft opnieuw te starten met elf tegen elf maar daar ging de scheidsrechter van dienst niet op in.
De tweede helft was nog maar net afgetrapt en KVO, met negen nieuwe spelers in de ploeg, kreeg al een koude douche te verwerken. Konoplya kreeg de bal in het strafschopgebied en aarzelde niet om de 2-1 tegen de touwen te trappen.
KVO was echter niet aangeslagen en voetbalde goed mee met een man minder. Dutoit moest wel de 3-1 voorkomen toen hij een inzet van Wright van de lijn keerde. Aan de overzijde kwam de Oostendse tester Ozkan nog dicht bij de gelijkmaker maar zijn poeier werd gekeerd door de Duitse doelman.

Een verdienstelijk KVO verliest zo met 2-1 van Schalke maar na de vroege en zware uitsluiting van El Ghanassy is het toch een nederlaag met een zure nasmaak.

Opstelling:

Dutoit - Van der Heyden (46. Capon), Rohzenal (46. Milic), Godeau (46. Bossaerts), Vandewiele (46. Antunes) - Conte (46. Özkan), Jali (46. Berrier), Vandendriessche (46. Jonckheere), El-Ghanassy - Pedersen (60. Cyriac), Dimata (46. Akpala)

Wedstrijdbeelden zie onder.