Ruime zege voor beloften

30 apr 2019 | Sportief

De beloften van KVO behaalden een ruime en verdiende 3-0 zege tegen Waasland Beveren. De kustboys gingen furieus van start met al na 2 minuten een goede kans voor Basiru Mbye die net naast kopte. Na 6 minuten viseerde Mehdi Sakani de paal maar 1 minuut later stond KVO toch op voorsprong, Mehdi Sakani met de assist en Basiru Mbye als afwerker (1-0). Nog voor het kwartier verstreken was kreeg Basiru Mbye de kans om de score te verdubbelen maar raakte de bal maar half en weg kans. De bezoekers herstelden dan enigszins het evenwicht en net voor het halfuur kreeg het ook een eerste kans via Sula. In de laatste 10 minuten van de eerste helft namen de kustjongens het heft weer in handen en Hassan Özkan, Logan Ndenbe en Albion Gashi kregen nog goede mogelijkheden maar de score wijzigde niet meer.

In het begin van de tweede helft kwam KVO goed weg toen de bezoekers een hoekschop trapten en de ref de bal op de stip legde na een trekfout van Hazssan Özkan, de assistent stak de vlag evenwel de hoogte in omdat de bal achter de doellijn was geweest en zo kwam de uitstekende ref Niels Bossuyt terug op zijn beslissing. Op het uur werd het 2-0 met een magistrale vrije trap van Blerind Morina die de bal van op zo'n 35 meter in de winkelhaak keilde. De bezoekers dreigden nog via Oulad (lat) en Claeys (over) maar KVO kwam niet meer in de problemen. In de slotfase kopte Dylan Wuyts een hoekschop tegen de netten en stond de 3-0 eindstand op het bord.

KVO speelde met: Dimitrios Tsigaros, Blerind Morina, Marvin Dewaele (60' Alain Lufira), Basiru Mbye, Logan Ndenbe, Vic Seurynck, Pie Luxton, Matteo Vancutsem, Hassan Özkan (85' Joseph Wembankoy), Albion Gashi (78' Dylan Wuyts) en Mehdi Sakani (67' Bryan Wuyts).